xenony z zestawów HIT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bigdickbuster
- Nowicjusz
możesz nie wrzucać - reflektor jest homologowany wraz z odpowiednim źródłem światła - w przypadku autora jest to reflektor wraz z homologowaną żarówką halogenowąbigdickbuster pisze:Mialem niedawno gdzies pod reka rozporzadzenie ECE [unijne] odnosnie swiatel w aucie. Nie wynika z niego, zeby konieczne bylo samopoziomowanie w reflektorze. Wymagana jest natomiast mozliwosc korekcji ustawien reflektora z wnetrza auta. Jak je znajde, wrzuce tutaj.
ponadto któraś dyrektywa unijna wyraźnie mówi, że źródła światła (bez wnikania, czy to halogen czy to palnik) emitujące powyżej 2000 lumenów muszą być wyposażone w system spryskiwania oraz autopoziomowania.
widziałem kilka artykułów na temat "legalności" ksenonów - wszystkie sprytnie milczały nt. ww. kwestii. aha - na allegro są goście, którzy oferują homologację europejską na swój zestaw - ale to homologacja na sprawność elektryczną urządzeń, a nie dopuszczenie tego do ruchu ulicznego
do autora wątku - poczytaj sobie o H4, jest kilka niezłych homologowanych żarówek H4
był mk3, jest prawie mk4
Witam !!!
Ja mam u siebie zalozony taki zestaw 6000K na H7 w mkIV. Na poczatku w oryginalnych lampach, by nie oslepiac trzeba bylo je skierowa nieco nizej od zwyklej zarowki gdyz xenon emituje wiekszy strumien swiatla. Przeszedlem przeglad na stacji diagnostycznej (lampy sprawdzane na maszynie do tego przeznaczonej). Teraz mam zmienione lampy na soczewki FK Angel Eyes na H7 i przelozony zestaw i tez jest ok.
Ja mam u siebie zalozony taki zestaw 6000K na H7 w mkIV. Na poczatku w oryginalnych lampach, by nie oslepiac trzeba bylo je skierowa nieco nizej od zwyklej zarowki gdyz xenon emituje wiekszy strumien swiatla. Przeszedlem przeglad na stacji diagnostycznej (lampy sprawdzane na maszynie do tego przeznaczonej). Teraz mam zmienione lampy na soczewki FK Angel Eyes na H7 i przelozony zestaw i tez jest ok.
Mój golfik:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=18947&postdays=0&postorder=asc&start=1140&sid=3125aafe34a6e4ea9a51c6a94b07628e
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=18947&postdays=0&postorder=asc&start=1140&sid=3125aafe34a6e4ea9a51c6a94b07628e