[MKII 1,6 RP] Problem z wtryskiem/pompą rozwiązany!!! :)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Skygge
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MKII 1,6 RP] Problem z wtryskiem/pompą rozwiązany!!! :)

Post autor: Skygge » pn cze 20, 2005 09:18

Witam!

Miałem problemy z moim golfem opisane tu:

http://vwgolf.pl/forum/viewtopic.php?t= ... highlight=
i
http://vwgolf.pl/forum/viewtopic.php?p= ... ht=#139289

Znalazłem i usunąłem przyczynę usterki. Oto ona:
Mechanik, który zakładał mojemu goferkowi wtrysk źle podłączył pompę paliwa. Wąż którym pompa zasysa benzynę Z baku podpiął do zaworka zwrotnego, którym powinna odprowadzać benzynę z powrotem DO baku (ten ze strzałeczką w stronę OD pompy). Wejście powrotu i wejście "główne" połączył gumowym wężem a powrotu paliwa w ogóle nie podłączył do pompy!

No i nie chciało jeździć. Podłączyłem jak ma być i JEST OK!!! :bigok: :grin: (z konieczności muszę zostać mechanikiem, bo wszyscy ci, którym oddaję moje auto do roboty, są jak się okazuje po kolei - ch... warci.)
No i mam pytanie: Czy jest możliwe żeby mechanik, który siedzi w interesie od lat się pomylił??? Ja widziałem pierwszy raz na oczy pompę paliwa i od razu wydało mi się coś podejrzane. Czy raczej chciał mnie naciągnąć na "nową" pompę? W razie czego osobom zainteresowanym przyślę jego namiary na priv (jest z Tarnowskich Gór).

Pozdrawiam, Skygge

Awatar użytkownika
paulox
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: [MKII 1,6 RP] Problem z wtryskiem/pompą rozwiązany!!! :)

Post autor: paulox » pn cze 20, 2005 21:44

No właśnie, a jakbyś pojechał do niego i on by rzekomo stwierdził uszkodzoną pompę to by wyszedł jeszcze na fachowca że tak szybko znalazł usterkę. Dobrzez ze sam znalazłeś ten błąd.

Jako ciekawostke powiem wam, że szwagrowi tacy mechanicy wlali do silnika 1,2 16V fiata brava ze 3,5 litra oleju przy wymianie a instrukcja podaje 2,5. Gdybym z ciekawości nie sprawdził mu stanu oleju to dalej by tak jeździł. Miarka pokazywała okolo 1 centymetra ponad maksymalny poziom. Partacze!!!!

Volkswagen - da weiss man, was man hat.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”