Dziwne stukanie na luzie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne stukanie na luzie.
Elo.. Tydzien temu kupilem golfa 1.6 benz 97 r. Zauwazylem cos dziwnego, jak auto jest na luzie i mam wcisniete sprzeglo to wszystko chodzi OK, ale jak puszczam sprzeglo(auto dalej na luzie) to slysze dziwne stukanie (cos w stylu stukajacych zaworow) i nie mam zielonego pojecia co to jest.Czy to cos ze sprzeglem?? Bardzo prosze o jakakolwiek pomoc. Pozdro...
- Paweł Marek
- V.I.P.

Z dużym prawdopodobieństwem: łożysko igiełkowe w skrzyni biegów. Trzeba to zrobić bo może skończyć się rozsypką. Niestety robocizna jest droga, samo łożysko jakie 50 zeta. Parę pierdułek przy okazji warto zmienić typu simeringi , jakieś 600 w sumie w dobrym zakładzie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

To znaczy gdybyś miał w planie jakiś przyjazd do Polski to można trochę poryzykować i pojeździć jeszcze, ja ryzykowałem pół roku i jakieś 15 tys. km. Ale od znajomego i dobrego mechanik od skrzyń dostałem ochrzan.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.