Dziwne stukanie na luzie.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ExTaSyE1
Nowicjusz
Nowicjusz

Dziwne stukanie na luzie.

Post autor: ExTaSyE1 » śr paź 10, 2007 13:07

Elo.. Tydzien temu kupilem golfa 1.6 benz 97 r. Zauwazylem cos dziwnego, jak auto jest na luzie i mam wcisniete sprzeglo to wszystko chodzi OK, ale jak puszczam sprzeglo(auto dalej na luzie) to slysze dziwne stukanie (cos w stylu stukajacych zaworow) i nie mam zielonego pojecia co to jest.Czy to cos ze sprzeglem?? Bardzo prosze o jakakolwiek pomoc. Pozdro...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 10, 2007 15:59

Z dużym prawdopodobieństwem: łożysko igiełkowe w skrzyni biegów. Trzeba to zrobić bo może skończyć się rozsypką. Niestety robocizna jest droga, samo łożysko jakie 50 zeta. Parę pierdułek przy okazji warto zmienić typu simeringi , jakieś 600 w sumie w dobrym zakładzie.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ExTaSyE1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ExTaSyE1 » śr paź 10, 2007 19:59

Dzieki za pomoc, wiec trzeba to na szybko zrobic :/ Szkoda tylko ze nie jestem w Pl, wiec bedzie mnie to duzo wiecej kosztowac, no ale jak trza to trza ;] Pozdro i jeszcze raz THX

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 10, 2007 20:09

To znaczy gdybyś miał w planie jakiś przyjazd do Polski to można trochę poryzykować i pojeździć jeszcze, ja ryzykowałem pół roku i jakieś 15 tys. km. Ale od znajomego i dobrego mechanik od skrzyń dostałem ochrzan.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ExTaSyE1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ExTaSyE1 » śr paź 10, 2007 23:41

To chociaz dobrze ze nie musze tego na dniach robic ;] Ale i tak postaram sie szybko to zrobic tu bo w Pl pewnie bede na wakacje, wiec lepiej nie ryzykowac bo jak siadze skrzynia to dół na maxa ;p Pozdo..

jozekrjrj
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: jozekrjrj » śr paź 10, 2007 23:57

taniej kupisz skrzynie :chytry:

był mk3 GT

http://www.s-cam.pl/

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”