problem ze sprzeglem?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
eXodus
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

problem ze sprzeglem?

Post autor: eXodus » wt paź 09, 2007 19:39

Witam..Otoz mam taki problem...okolo 4 miesiecy temu mialem awarie mechanizmu roznicowego,wymienilem skrzynie i wstawilem nowe sprzeglo..otoz od jakis 3,4 tyg..mam wrazenie ze autko mi sie slizga na sprzegle;/ Nie ciagnie tak jak poprzednio..Wczesniej rwal mi laka (piszczal:P) na 2 ..a teraz ledwo co piszczy na 1...zapiszczy chwile i przestaje...po przeciagnieciu autka do 5 tys/obr/min wrzucam 2 robie strzal ze sprzegla i obroty rosna mi do 5 tys/obr/min spadaja do 3 tys.. i dopiero zaczyna ciagnac auto do przodu...Pomozcie,co to moze byc?Nie wydaje mi sie aby bylo spalone sprzeglo...

Czy w MK3 2.0 93r. (tak jest w papierach,ale podobno jest z 96 r - nie mam pojecia juz[moge wrzucic fotki silnika do okazania]) sprzeglo samo sie reguluje czy mozna je regulowac samemu? moze wystarczy podregulowac..jesli mozna samemu to w ktorym miejscu?

P.s ma moze ktos podrzucic ksiazke serwisowa (sam naprawiam albo cos w tym stylu)??

exodus@poczta.onet.eu :)

Pozdrawiam i prosze o pomoc:)

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » wt paź 09, 2007 20:32

jest samoregulacja sprzegla, a jaki masz silnik oznaczenie jak nie wiesz to wrzuc fote
bo w 93 to byly 2e a 96 chyba ady

[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 20:33 ]
ps. co do sprzegla moze masz wyciek oleju ze skzyni naprzylad i cie sie tarcza zaoleila albo miales uszkodzony samoregulator i sie tarcza uslizgiwala i sie w koncu przypalila

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Re: problem ze sprzeglem?

Post autor: norek111 » wt paź 09, 2007 20:53

sprzeglo masz do wymiany nic z tym nie zrobisz w najlepszym wypadky obejdzie sie na tarczy

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » wt paź 09, 2007 21:12

Tylko jak bedziesz cokolwiek wymienial teraz to sprawdz samoregulator, bo przy sciaganiu skrzyni i odlaczeniu linki czasami nie dziala poprawnie pozniej, i jezeli zmieniales spzeglo to czy wiemieniles dosik itd. tzn caly komplet sprzegla czy sama tarcze bo moze miales walniety np. docisk a jezeli tak to sprawdz cala reszte a wymien sama tarcze

Awatar użytkownika
eXodus
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: eXodus » wt paź 09, 2007 23:43

Wymienialem cale sprzeglo (komplet) -mechanik wymienial i niby wszystko wymienial po tym jak mechanizm pierdyknol;/ 250 zl za sprzeglo dalem..

raczej nie powinno byc wyciekow bo wszystko bylo robione na raz..chyba widzial co robi..(ale nie mowie nie)

fotki silnika

"http://tinypic.pl/out.php/i43112_Zdjcie15.jpg"
"http://tinypic.pl/out.php/i43113_Zdjcie16.jpg"
"http://tinypic.pl/out.php/i43114_Zdjcie17.jpg"
"http://tinypic.pl/out.php/i43115_Zdjcie18.jpg"

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » śr paź 10, 2007 09:00

Na 100% masz silnik 2e wiec chyab do 94 roku robiony, moze twoj samochod to skladak, a moze skrzynia ktora kupiles jest uszkodzona i ma np. dziure w obudowie, jedno jest pewne musisz to rozebrac i wtedy bedziesz wiedzial o co chodzi, sprzeglo masz do wymiany tylko ze teraz to juz raczej sama tarcza, do tego sprawdz samoregulator czy dziala poprawnie.

[ Dodano: Sro Paź 10, 2007 09:02 ]
ps. jak bede w domu to zobacze bo gdzies na starym kompie mam sam naprawiam do mk3/vento to ci wysle jakby co

Awatar użytkownika
eXodus
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: eXodus » śr paź 10, 2007 20:04

bede bardzo wdzieczny:)
Mam jeszcze jedna prosbe,ma ktos w warszawie(najchetniej Mokotow/Wilanow dobrego i nie zbyt drogiego mechanika ktory dobrze by zrobil autko?) bo z tego co widze to poprzedni to kawal .... i nie ch.... zna...

Skrzynia biegow niby w idealnym stanie byla od golfa 1.8 GT 130 KM bo od 2.0 nie moglismy znalezc;/

Pozdrawiam baju
aha.. i dzis zaczela mi sie palic lampka air bag pod czas jazdy;/ ocb?:(
Ostatnio zmieniony śr paź 10, 2007 20:08 przez eXodus, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”