stukanie prawy przód po wymianie tulejek tylnych wachacza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

skint
Mały gagatek
Mały gagatek

stukanie prawy przód po wymianie tulejek tylnych wachacza

Post autor: skint » wt paź 09, 2007 20:02

Witam

Wymieniłem tuleje tylne wachaczy osi przedniej LEMFÖRDER poniewaz byly zbyt miekkie i na zakretach na nierownosciach auto sie troche bujało. Teraz jest ok wszystko sztywne ale....

Jak przejezdzam przez progi zwalniające cos stuknie 2 razy po prawej stronie z przodu. Jak wjezdzam bardzo bardzo powoli to nie stuka. Przed wymianą nic nie pukało - mogłem szybko przejechac i nic nie pukało.
Co to może być?? Zostawiłem auto do sprawdzenia w warsztacie w którym wymieniali tuleje i nic nie mogą znależc co stuka a stuka i to głosno. Co mam zrobić?? Ewidentnie zaczeło stukać po wymianie tulejek. Co zrobić??? POMOCY !!

GOLF IV 1.6 16V

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kulon
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Kulon » wt paź 09, 2007 21:41

skint pisze:Co to może być??
jeżeli to jest metaliczny stuk metal o metal to dla mnie na 95% gumy na drążku stabilizatora ale to nie ma nic wspólnego z Twoją wcześniejsza wymianą, są ukryte i tylko sprawny mechanik/diagnosta postawi na to, koszt około 25zł/szt. orginał na drązku są dwie sztuki plus wymiana
zdjęcie poniżej jak to wygląda Obrazek

Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

skint
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: skint » wt paź 09, 2007 22:08

2 szt po prawej stronie i 2 sztuki po lewej stronie? dobrze rozumiem? ile za wymiane mniej wiecej sobie zyczą?

pozdrawiam

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » śr paź 10, 2007 07:17

Cześć! Gumy na drążku stabilizatora są tylko dwie, czyli po jednej na stronie. Owszem, przy zużytych gumach stabilizatora słychach stuki, jednak jeżeli odezwało Ci się to po wymianie tuleji to stawiam na nie dokręcone połączenia śrubowe wahacz-łącznik wahacza-stabilizator. Ja miałem taki sam przypadek stuków po wymianie tuleji i po ciężkich bojach wyszło, że łącznik stabilizatora na połączeniu śrubowym (M10) na łączeniu łącznik-stabilizator był luźny i to mi wydawało takie stuki. Sprawdź wszystkie połączenia śrubowe, które były ruszane aby wyjąć wahacz.

valerio

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”