[Mk 2] Ogrzewanie tylniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[Mk 2] Ogrzewanie tylniej szyby
Witam!!! Niedawno z przykrością stwierdziłem że nie działa u mnie ogrzewanie tylniej szyby?? Co może być tego przyczyną,czy jej zasilanie następuje przez przekaźnik czy nie?? Bezpieczniki są ok,więc co?? Czy może jakaś przerwa w zasilaniu?? Czy może wyłącznik,choć to odpada bo sprawdzałem i też jest ok...
Witam, na stówę masz urwane przewody między klapą a dachem. Musisz odchylić z tyłu podsufitkę (ostrożnie!), tam masz po lewej stronie wiązkę kabli od klapy. Obejżyj również złącza tych kabli, ukryte w lewym boku bagażnika, między blachami.
V.
V.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...
Mam tez ten problem więc się pytam z lewej strony patzrąc z tyłu , czy z przodu? Bo to ważne!!!vorlog pisze:Witam, na stówę masz urwane przewody między klapą a dachem. Musisz odchylić z tyłu podsufitkę (ostrożnie!), tam masz po lewej stronie wiązkę kabli od klapy. Obejżyj również złącza tych kabli, ukryte w lewym boku bagażnika, między blachami.
V.
Do szyb jest specjalny lakier przewodzący na bazie srebra, ten do kompów nie nadaje się do dużych prądów, a ogrzewanie szyby to spora moc.pkirylcz pisze:Do laczenia sciezek jest taka specjalna farba glikol chyba sie nazywa. Jest na bazie grafitu.
Popularna do laczenia sciezek w komputerach w procesorze jak ktos chcial podkrecic procka.
V.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...
Patrząc od tyłu, w lewym dolnym rogu, odchyl wykładzinę na boku bagażnika.mar_tec pisze:Mam tez ten problem więc się pytam z lewej strony patzrąc z tyłu , czy z przodu? Bo to ważne!!!vorlog pisze:Witam, na stówę masz urwane przewody między klapą a dachem. Musisz odchylić z tyłu podsufitkę (ostrożnie!), tam masz po lewej stronie wiązkę kabli od klapy. Obejżyj również złącza tych kabli, ukryte w lewym boku bagażnika, między blachami.
V.
V.
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Gdzie moge taki kupic?Bo mi dwie sciezki nie grzeją I akutar te na samym srodkuvorlog pisze:Do szyb jest specjalny lakier przewodzący na bazie srebra, ten do kompów nie nadaje się do dużych prądów, a ogrzewanie szyby to spora moc.pkirylcz pisze:Do laczenia sciezek jest taka specjalna farba glikol chyba sie nazywa. Jest na bazie grafitu.
Popularna do laczenia sciezek w komputerach w procesorze jak ktos chcial podkrecic procka.
V.
Problem z naprawą ogrzewania tylnej szyby może wystąpić w przypadku umieszczenia ścieżek grzejnych pomiędzy warstwami szkła szyby klejonej, jeżeli ścieżki są na wierzchu, naprawa jest łatwa. Wystarczy odnaleźć przerwę, zwykle jest widoczna, ale pasuje dobrze się przyjżeć, potem delikatnie oczyścić końce upalonej ścieżki na odcinku ok. 1 cm na stronę, odtłuścić benzyną ekstrakcyjną, nałożyć lakier pędzelkiem dołączonym do opakowania.
Można nałożyć kilka warstw, po odczekaniu na przeschnięcie poprzednich.
Zresztą na opakowaniu jest instrukcja.
Lakier można łatwo kupić nawet na stacjach paliw, na pewno w sklepach moto lub na Allegro.
Ten, którego ja używałem (akurat do innych celów), to "Klej elektroprzewodzący" f-my TECHNICOLL- moim zdaniem najlepszej, jak chodzi o wszelkie kleje do zastosowań zarówno domowych jak profi.
V.
Można nałożyć kilka warstw, po odczekaniu na przeschnięcie poprzednich.
Zresztą na opakowaniu jest instrukcja.
Lakier można łatwo kupić nawet na stacjach paliw, na pewno w sklepach moto lub na Allegro.
Ten, którego ja używałem (akurat do innych celów), to "Klej elektroprzewodzący" f-my TECHNICOLL- moim zdaniem najlepszej, jak chodzi o wszelkie kleje do zastosowań zarówno domowych jak profi.
V.
Jak patrzysz od tyłu to z lewej na dole za tapicerką i za blachą wewnętrzną... jak nie widać wsadź rękę i namacaj kableDioda83 pisze:Ścieżki na szybie są ok.Przewody idace od szyby tez sa ok wiec co jest nie tak??Z ktorej strony mam sie zabierac za prucie tapicerki zeby sie dobrac do łaczen?? Bo ja wlasnie zaczalem od prawej (patrzac od tylu)...
V.