Witam!
Mam problem w moim vento, w przednich kolach podczas jazdy cos piszczy, do tego przy czasem jest dzwiek tak jakby jakis rezonans sie tam wytwarzal (lozyska?). Malo tego kiedy dotykam przednich felg sa gorace :/
Ktos moze mi poradzic co to moze byc?
Z gory dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam
piszczenie podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hmm ciezko stwierdzic.... szczerze sie przyznam ze nie wrzucalem na luz podczas jazdy wiec nie wiem aczkolwiek podczas puszczenia gazu auto wytraca predkosc szybciej niz poprzedni samochod... aha i zapomnialem powiedziec ze kiedy zaczynam hamowac to piszczenie ustaje wiec moze sa do hamulce. Mam jeszcze jedno pytanie, otoz kiedy skrecam kierownica na maxa w byle ktora strone samochod piszczy, jest to dzwiek z kol podobny np do piszczacego paska alternatora :/
cos na ten temat moze?
cos na ten temat moze?
To piszczenie przy max. skrętach to pewnie pasek od wspomagania (jeśli auto je posiada). Co do zasadniczego pytania to jest to prawdopodobnie problem z hamulcami.
Nie cofają się okładziny z jakiegoś powodu (np. uszkodzona pompa, przewody giętkie przy zaciskach). Stało się to tak nagle czy po "grzebaniu" w aucie?
Nie cofają się okładziny z jakiegoś powodu (np. uszkodzona pompa, przewody giętkie przy zaciskach). Stało się to tak nagle czy po "grzebaniu" w aucie?
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

WitamCraven4 pisze:aha i zapomnialem powiedziec ze kiedy zaczynam hamowac to piszczenie ustaje wiec moze sa do hamulce
TO zapewne jest problem w hamulcach. Poprostu nie odbijają tobie kolcki dobrze i auto ciągle jedzie na "lekkich" hamulcach. Zrób tescik. Przejedz się kawałek na prostej gdzie nbie trzeba hamować. Staraj sie nie hamować. Zatrzymaj sie po paru kiometrach i sprawdź czy tarcze lub felgi są gorące. Jeśli są to klocki nie odbijają.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
a czy nie odbijajace klocki moga byc przyczyna takiego dziwnego dzwieku, ciezko to okreslic takie jakby buczenie, przy niektorych predkosciach glownie przy przyspieszeniu na 2 biegu?
[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 19:16 ]
nie wiem bo mam go od tygodnia.... wiec nie mam pojecia czy to sie jakos zaczelo od grzebania czy samo z siebie.... a jak szacujecie koszt takiej naprawy??
[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 19:25 ]
mowie o hamulcach i problem z tym maksymalnym skretem czyli pasek od wspomagania
[ Dodano: Sro Paź 10, 2007 10:55 ]
dzis auto poszlo do mechaniora i sie okaze co z tymi hamulcami
narazie daje punkcika koledze zodiak za trafna odpowiedz co do piszczenia przy maksymalnym skrecie, to rzeczywiscie jest pasek od wspomagania
a co do reszty to sie okaze co siedzi mi w przednich kolach i udaje swierszcza 
[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 19:16 ]
zodiak pisze:To piszczenie przy max. skrętach to pewnie pasek od wspomagania (jeśli auto je posiada). Co do zasadniczego pytania to jest to prawdopodobnie problem z hamulcami.
nie wiem bo mam go od tygodnia.... wiec nie mam pojecia czy to sie jakos zaczelo od grzebania czy samo z siebie.... a jak szacujecie koszt takiej naprawy??
[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 19:25 ]
mowie o hamulcach i problem z tym maksymalnym skretem czyli pasek od wspomagania
[ Dodano: Sro Paź 10, 2007 10:55 ]
dzis auto poszlo do mechaniora i sie okaze co z tymi hamulcami