Po nocy ciężko pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Po nocy ciężko pali
Drodzy koledzy mój problem polega na tym że po nocy mi ciężko odpala tzn. kręcę załapie i gaśnie od razy i tak kilka razy a jak po kilku takich próbach zapali to przez moment nierówno chodzi i kopci na szaro a raczej niebiesko. potem jak go odpalam to już normalnie odpala bez problemu jak jest w dzień jeżdżony. Nawet kilku krotne grzanie świec nie pomaga jeszcze do niedawna palił ok normalnie nawet jak było zimniej. Za uwarzyłem że cały blok silnika mam w ropie aż kapie na misę olejową, wiedziałem że pompa przecieka z takiego jakby gumowego ryjka na pompie a jak go się zdejmie to jest jakiś chyba tam odpowietrznik ale ostatnio jak zaglądałem to tak nie ciekło mocno aby po boku miski olejowej ściekać i ropa czasami kapnie na asfalt na postoju jak pracuje co prawda rzadko ale może pompa się zapowietrza. zimą już mi lepiej palił przy - 30 jak było chociaż wyglądało co do opisu powyższego podobnie. świece żarowe nie zmieniane były już jak go mam ponad 2 lata ale sprawdzane i niby dobre ale i tak nie równo grzały bo dobrze czyli idealnie palił po 3 podgrzaniach zimą w duże mrozy ale nie takie cyrki jak jest w miarę ciepło. Może akumulator pada i temu tak słabo kręci ale przecież czuć że załapuje i gaśnie. Pomóżcie bo zima idzie a odpalać go 5 minut co ranek to porażka
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
ale czy jak jest wyciek to przypadkiem mi się nie będzie zapowietrzał z rana. Szczerze mówiąc to tak myślę że postawie na świece. Jak z wymianą dam rade sam. Jakie świece zakupić najlepiej. a potem będę szukał. Z powrotnych nie leje, przy filtrze też nie. a przy okazji wymienię filtr bo przeżył 2 zimy a to jego 3 będzie czyli do wymiany i tu pytanie czy sam go wymienię i jak i zakupić bo nie wiem i jakie koszta tego w mogą być. A pompa jak już wspomniałem cieknie ale z odpowietrznika i cieknie nie wiele jak na moje oko. Czasami trochę kapnie. ale sie zapytam was jakie koszty uszczelnienia jej i czy trzeba ją wyciągać i czy dam rade za to też sam się zabrać w wolnych chwilach.
Kolego mi sie tak robil to najpierw sprawdzilem szczelnosc w zasilaniu pompy paliwen a potem ten elektrozawor od gaszenia. No i przestealo na jakis czas. Poten znowu to samo wiec pojechalem do pompiarza i sprawdzil pompe. Wyszlo ze jest juz straszie doje.... . Powiedzial ze bedzie juz tylko gozej bo nie daje odpowiednich cisnien.
To jego slowa.
To jego slowa.
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no to najprosicej rano zobaczyc co masz w przewodach, powietrze czy rope ;] ale to krecilbys dluzej. z jedna swieca mozesz miec problem ale ogolnie nie jest to cos co powinno przerazac. nie kupuj jakis najtanszych bo ost kumplowi ktory sie na takie kupa skusil upalily sie koncowki i te ostatni zmasakrowaly mu silnik. z wymiana filterka paliwa zero problemu jest, ewentualnie mozesz troche zapowietrzyc uklad ale wystarczy go zalac przed ponownym ruchem CZYSTA ropa.gienekp007 pisze:ale czy jak jest wyciek to przypadkiem mi się nie będzie zapowietrzał z rana. Szczerze mówiąc to tak myślę że postawie na świece. Jak z wymianą dam rade sam. Jakie świece zakupić najlepiej. a potem będę szukał. Z powrotnych nie leje, przy filtrze też nie. a przy okazji wymienię filtr bo przeżył 2 zimy a to jego 3 będzie czyli do wymiany i tu pytanie czy sam go wymienię i jak i zakupić bo nie wiem i jakie koszta tego w mogą być. A pompa jak już wspomniałem cieknie ale z odpowietrznika i cieknie nie wiele jak na moje oko. Czasami trochę kapnie. ale sie zapytam was jakie koszty uszczelnienia jej i czy trzeba ją wyciągać i czy dam rade za to też sam się zabrać w wolnych chwilach.
-
- Mały gagatek