Przyrząd do wkręcania tłoczka tył
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
fakt wymiana klocków na tyle umnie w Mk4 - to był horror - ale jak masz trochę czasu icierpliwości to możesz sam sobie zrobić przyrzad - śruba+płaskownik + szczypce = wtedy samo wkręcanie tłoczka nie jest takie trudne ja się męczyłem ze dwie godziny łyżką do opon i szczypcami - dopiero jak już zrobiłem to wpadłem na ten "genialny" pomysł
- Radion
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV Variant
- Silnik: ALH
Witam ponownie,
Dzisiaj miałem w końcu czas i wymieniłem tarcze z klockami (tu jeszcze raz podziękowania dla Sas_gti za załatwienie tarcz i klocków), Przyrząd do wkręcania tłoczka okazał się niezbędny, a że go nie kupiłem, to wykonałem go we własnym zakresie z dwóch kawałków grubego płaskownika i śruby z długim gwintem - spisał się wyśmienicie, wkręcenie tłoczka zajęło ledwie minutkę. Dalej wszystko poszło gładko, teraz tylko nie deptać mocno po heblach, niech się klocki ładnie dotrą i będzie OK.
Oto zdjęcie mojego wynalazku
Pozdrawiam,
Radek
Dzisiaj miałem w końcu czas i wymieniłem tarcze z klockami (tu jeszcze raz podziękowania dla Sas_gti za załatwienie tarcz i klocków), Przyrząd do wkręcania tłoczka okazał się niezbędny, a że go nie kupiłem, to wykonałem go we własnym zakresie z dwóch kawałków grubego płaskownika i śruby z długim gwintem - spisał się wyśmienicie, wkręcenie tłoczka zajęło ledwie minutkę. Dalej wszystko poszło gładko, teraz tylko nie deptać mocno po heblach, niech się klocki ładnie dotrą i będzie OK.
Oto zdjęcie mojego wynalazku
Pozdrawiam,
Radek
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt: