przez rok nic się nie działo w kierunku odbudowy G60 z czasem zaczołem jeździc na spoty i tak zaczeło sie doprowadzanie auta do swietności, zaczeło się najpierw od regeneracji sprężarki oraz rozwiert

potem przyszedł czas na wymiane układu wydechowego(orginał)

potem przyszła kolej na zmiane oświetlenia zegarów

po tych zmianach zaczołem rozglądac się za jakimiś fajnymi fotelami i udało mi sie znaleśc te oto RECARO z jetty było troche roboty z zamontowaniem tylnej kanapy ale udało sie zrobic to tak że da się ją nawet złożyc

w między czasie udało mi się dostac skórzaną kierownice oraz elektryczne lusterka

auto zaczeło jakoś już wyglądac ale postanowiłem też zmienic felgi i przyszedł czas na BBS z BMW

udało mi się też zmieżyc przyśpieszenie za pomocą G-TECH na jednym ze spotów o to wynik

gdy wszystko było pieknie przyszedł czas na małą tragedie otóż pracownicy spółdzielni wymieniając barierki w moim bloku niezadbali o srodki ostrożności i całe auto miałem zasyfione od iskier ze szlifowania i spawania wiec trzeba było pomalowac auto zeby to niewyglądało brzydko

uporawszy się z malowaniem nastąpiły trudności techniczne najpierw poszła mi rura gumowa od sprężarki do IC

potem była próba ratowania tego bo koszt nowej to 750zł

ale udało mi się sciągnąc z niemieckiego ASO nową za 500zł

w miedzy czasie były różne sesje zdjęciowe

aż któregoś dnia nastąpiła awaria sprężarki wiec kupiłem drugą na części ale jak się okazało to co potrzebowałem niepasowało bo VW stosował dwa rodzaje łożysk wiec zakupiłem trzecią sprężarke po regeneracji rozwiert musiałem sam zrobic

poszłem za ciosem i dokupiłem zestawik podnoszący moc

ale że auto było już mocniejsze od serii(z Apsikiem szacujemy moc na około 180KM) wiec przyszła pora na nowe opony,hamulce,przeguby,nowa maska pomalowana pod kolor do tego została zrobiona klimatyzacja i wszystko w ciagu jednego miesiaca tego roku szarpneło mnie to jakieś 5000zł
udało mi się dostac inne felgi troche je przepolerowałem

założyłem na samochód i oto jak to wygląda

oto moja historia w skrócie teraz są następne plany otóż uzupełnic brakujące nakładki odrestaurowac moje BBS-ki i zamontowac oraz pomodzic coś jeszcze w silniku. zaniedługo nowe zdjęcia oraz filmiki
dzień 9.10.07
przyszły nowe części a wiec
nowe znaczki GTI do listew na dzwiach

nowe listwy na przednie błotniki

oraz tylny znaczek mocowanie IC i ramki na przyciski do otwierania tylnych szyb

brakuje szerokiego hokeja pod zderzak ale wszystko w swoim czasie. felgi BBS już się robią i mysle ze w tym tygodniu będą zamontowane
10.10.2007
filmik przyśpieszenie od 80-140km/h na 4 biegu