Dziwne dźwięki przy skręcaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

daniel_mazurek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Dziwne dźwięki przy skręcaniu

Post autor: daniel_mazurek » ndz paź 07, 2007 14:06

Witam.
Mam maly problem od jakiegos czasu slysze dziwne dzwieki przy skrecaniu pochodzace od przednich kol. Sa dobrze slyszalne przy powolnej jezdzie, slychac jakby ocieranie metalu o metal. Ale i w czasie normalnej jazdy wydaje mi sie ze auto glosniej jedzie, slychac taki specyficzny szum :(

Probowalem sobie z tym poradzic i przy sciagnietych kolach zeszlifowalem rant z tarczy hamulcowej ktorego klocek nie zbieral myslalem ze to z tego ale jak sie okazalo nic to nie pomoglo :( klocki sa jeszcze dosc dobre jest ich ponad polowa

Prosze o pomoc i pomysly czym to moze byc spowodowane

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz paź 07, 2007 14:32

Prawdopodobnie łożyska, sprawdź jeszcze dokręcenie nakrętki przegubu tej dużej w środku koła, przy niedokręceniu łożysko będzie kręcić się w piastce i obie części do wymiany

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » ndz paź 07, 2007 14:44

Witaj . PRzy tarczy po drugiej stronie jest taka blacha osłaniająca , zobacz czy tam nei jest docisnieta do tarczy jak tak do odegnij i po srawie jesli nie to tak jak kolega powyzej pisał zobacz łozyska czy dokręcone i nasmarowane bo jesli suche to masz lipe bo do wymiany łożyska .Pozdroo

daniel_mazurek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: daniel_mazurek » ndz paź 07, 2007 15:05

ok dzieki jutro posprawdzam i sie odezwe czy cos pomoglo

[ Dodano: 08 Paź 2007 18:08 ]
no i nic z waszych propozycji nie pomoglo:( blacha nie ociera jest tam spora szczelina pomiedzy tarcza a wlasnie ta blacha i lozyska tez to nie sa. Bo z drugiej strony lozyska jak sa padniete to bucza i to przy szybszej jezdzie. A ja mam taki problem ze jadac na jedynce bez gazu i skrece kierownica to slysze takie otarcie metalu o metal z czestotliwoscia moze 1 ekundy to nie jest dzwiek ktory trwa bez przerwy tylko jest to dzwiek przerywany.

NIe wiem juz jak sobie z tym poradzic. A na dluzsza mete jest to troche meczace:( i ten dzwiek moze dobic czlowieka:(

Moze jeszcze jakies propozycje??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”