Gleba czy nie gleba ? oto jest pytanie !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gleba czy nie gleba ? oto jest pytanie !
Witam
Dawno mnie tu nie było bo nie miałem pieniedzy na mojego golfa ale teraz juz powoli sie dorabiam i mam pytanie do wszystkich, zarówno tych ktorzy maja twarde obnizone zawieszenie jak i do tych ktorzy maja seryjne.
Niedlugo bede wymienial zawieszenie (wszystkie amorki i sprezyny) i nie wiem jakie kupic bo szczeze mowiac chcial bym zeby ladnie wygladal (chyba wszyscy sie zgodza ze golf II z gleba wyglada calkiem przyjemnie) ale i na komforcie mi zalezy bo jednak trzeba przyznac ze polskie drogi ....... moze lepiej o nich nie mowmy bo wszyscy wiedza jakie sa
Wiec jak panie i panowie, co mi radzicie ?? (nigdy nie jezdzilem autem z gleba )
Dawno mnie tu nie było bo nie miałem pieniedzy na mojego golfa ale teraz juz powoli sie dorabiam i mam pytanie do wszystkich, zarówno tych ktorzy maja twarde obnizone zawieszenie jak i do tych ktorzy maja seryjne.
Niedlugo bede wymienial zawieszenie (wszystkie amorki i sprezyny) i nie wiem jakie kupic bo szczeze mowiac chcial bym zeby ladnie wygladal (chyba wszyscy sie zgodza ze golf II z gleba wyglada calkiem przyjemnie) ale i na komforcie mi zalezy bo jednak trzeba przyznac ze polskie drogi ....... moze lepiej o nich nie mowmy bo wszyscy wiedza jakie sa
Wiec jak panie i panowie, co mi radzicie ?? (nigdy nie jezdzilem autem z gleba )
Ja miałem glebę przez 2 lata i plusy takie że super trzyma się w zakrętach a tak naprawdę nie nadaję się na polskie drogi, wisisz na każdym krawężniku, tłucze niemiłosiernie, wszystkie plastiki trzeszczą, no i podłoga w stanie tragicznym. U mnie wypchało korki w podłodze, lub jeżeli koło korka się zgieła blacha do środka ciekła woda. Właśnie jestem świeżo po robieniu podłogi i wiem jedno - nigdy więcej gleby.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
miałem glebę -40
i stwierdziłem że na nasze drogi gleba się nienadaje
pare razy na koleinach wadziłem podłogą
trzęsło niemiłosiernie
i znów wróciłem do standardowego zawieszenia
zakręty pokonuję wolniej ale dużo lepiej i przyjemniej jeżdzi się na prostych i lekkich łukach
jeśli sporo jeżdzisz zostaw serię
wiem dużo ładniej wyglada gofer zglebiony
ale o wiele przyjemniej jest na seryjnym zawiasie
i stwierdziłem że na nasze drogi gleba się nienadaje
pare razy na koleinach wadziłem podłogą
trzęsło niemiłosiernie
i znów wróciłem do standardowego zawieszenia
zakręty pokonuję wolniej ale dużo lepiej i przyjemniej jeżdzi się na prostych i lekkich łukach
jeśli sporo jeżdzisz zostaw serię
wiem dużo ładniej wyglada gofer zglebiony
ale o wiele przyjemniej jest na seryjnym zawiasie
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
powiem tak..nagrzalem sie jak glupi po przeczytaniu kilku postow..ale naszczescie pare madrzejszych osob mnie ostudzilo....jak zalozysz krotsze springi to seryjne amory nowki sztuki po niecalym roku Ci padna..juz nie mowie o sworzniach...albo o calych wachaczach...nie wiem czy u Ciebie sa, ale lacznniki stabilazora rowniez sie szybko wysypuja...a jak zalozysz krotsze amory(bardzo droga sprawa jesli mowimy o nowych) to bedzie woz drabiniasty, gdybym mial druga fure to bym ja obnizal, ale sluzylaby mi tylko do lansu..hehe bo do jazdy na codzien sie to nie nadaje...wydaj ta kase na jakies porzadne amorki kayaby albo bilsteina i sie bedzie konkret trzymal..a za cene springow i zalozenia ich mozna kupic fajne fele..ja tak zrobilem i wyglada duzo lepiej..
GTI seryjnie napewno miały niższą zawieche. Dokładnie to już nie pamiętam o ile. Aco do gleby to ja mam obniżone i twarde zawieszenie w moim MK2 i to prawda że na nasze drogi to nie zbyt komfortowe zawieszenie. Na dziurach (których u nas niestety pełno) auto sie poprostu tłucze ale w zakrętach trzyma sie jak żadne. Jeżdze tak już ponad 2 lata i nie nażekam. Nie zamienił bym jak narazie zawiechy na seryjną.
Widze ze sporo osob odpisało ale niestety widze ze raczej wszyscy mi odradzaja glebe, czyli juz wiem ze amortyzatory kupie seryjne najprawdopodobniej KAYBA i jedyne co to springi -40/-40 ale to jeszcze zostanie do przemyslenia (musze na nastepna wyplate poczekac )
Zapraszam również na stronę Audi Klub Iława = www.Audi.Ilawa.pl
gleba 40/40 to poprawi wygłąd i można bez problemu jeżdzić, ja na takiej glebie jeżdziłem w zimie i spoko nie uhaczałem, czasami jak była większa bryła to hokejem zderzaka (szeroki zderzak i szeroki hokej), teraz mam skręcone dużo niżej na gwincie i śmigam na codzień czasem zaryję hokejem ale ogólnie bajerka, jak chcesz to sobie pooglądaj fitki mojego golfika jak siedzi teraz, pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=165851&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=167][b]>>>>>Moje MK3<<<<<[/b][/size][/url]