Po wymianie automatu na manual max 140 km/h:(

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw paź 04, 2007 14:32

nie załozyłeś czasem przepływki od trójki GTI? Do twojego ma nie mieć litery C na końcu numeru. Zaślepiłeś te zbędne wężyki?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Marcin C.
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Marcin C. » czw paź 04, 2007 18:31

W moim przepływomierzu co go założyłem ponad pół roku temu nie ma w oznaczeniach litery C.
Zaślepiłem na razie częściowo a teraz muszę się gdzieś spróbować rozpędzić do wymarzonej prędkości 200 km/h.
Załączam zdjęcie z tą rurką, zaznaczyłem ją czerwonymi krzyżykami Obrazek

Porównałem realną prędkość jetty z innym autem i wychodzi, że licznik zaniża, ale tylko o 10km/h, co wiosny dla mnie nie czyni, bo ciągle brakuje jakiś 50 km/h aby uzyskać maksymalną prędkość 200 km/h.

[ Dodano: 11 Paź 2007 10:30 ]
Cześć,

Dopatrzyłem się, że mam popękany czujnik spalania stukowego, jego obudowę przy śrubie i kabel, jak myślicie może to mieć wpływ na słabszą moc silnika?

[ Dodano: 15 Paź 2007 11:04 ]
Paweł Marek pisze: Zaślepiłeś te zbędne wężyki?
Sprawdziłem, nic to nie dało, nadal brakuje mu mocy przy większych prędkościach.
Ostatnio zmieniony czw paź 04, 2007 20:32 przez Marcin C., łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”