duży luz na dzwigni lewarku zmiany biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
duży luz na dzwigni lewarku zmiany biegów
witam,i jak w temacie mam dość spory luz (w osi przód - tył ok 5 cm.) na lewarku zmiany biegów,gdy bieg jest wrzucony,stało się to nagle podczas jazdy. z moich oględzin wynika że coś się po prostu rozleciało,tylko nie za bardzo wiem jak ta część się nazywa bo ją zgubiłem gdzieś po drodze. Poniżej foto w którym to miejscu ten luz wypatrzyłem...
ps. tak jakby czegoś brakowało na tym platykowym białym "trybku"
ps. tak jakby czegoś brakowało na tym platykowym białym "trybku"
Ostatnio zmieniony śr paź 03, 2007 18:47 przez pawel3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
masz tu linka do czesci http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... id=1186641
nie ma tam tego ale mozes sie zapytac.
Ja ostatnio to wymienialem - powinna sie tam znajdowac palstikowa kulka z metalowa tulejka w srodku, srednica kulki to ok 30 mm.
Zeby zalozyc ta kulke to przydalby sie kanal, trzeba odkrecic od spodu srube na walku co idzie do kabiny i sciagnac ciegna z palstikowa koncowka. Pozniej trzeba odpowiednio wyregulowac na tej srubie zeby wchoidzily biegi w tym, miejscu co potrzeba
nie ma tam tego ale mozes sie zapytac.
Ja ostatnio to wymienialem - powinna sie tam znajdowac palstikowa kulka z metalowa tulejka w srodku, srednica kulki to ok 30 mm.
Zeby zalozyc ta kulke to przydalby sie kanal, trzeba odkrecic od spodu srube na walku co idzie do kabiny i sciagnac ciegna z palstikowa koncowka. Pozniej trzeba odpowiednio wyregulowac na tej srubie zeby wchoidzily biegi w tym, miejscu co potrzeba
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kulki raczej nie można dostać samej, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo
jak nie ma? link do aukcjiagrala pisze:nie ma tam tego ale mozes sie zapytac.
http://moto.allegro.pl/item252394378_sk ... _golf.html
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pawel3, na 99% nie można. Sam chciałem to znaleźć ale:
ani katalog ETKA nie wyszczególnia nr samej kulki. Podaje tylko numer całego wałka. Nie mozna tez na używanych oryginalnych wałkach tego numeru znaleźć. Kulki na nowych wałkach w zamienniku tez nie mają na sobie żadnego nr. W katalogach w ktorych są w ofercie wałki nie ma czegos takiego jak sama kulka. Wiec ciezka sprawa. Zdaje sobie sprawe ze zuzyciu ulega tylko kulka ale fakty sa takie jakie są. Nie mozna ustalic jej nr, wiec nie mozna jej znalezc nawet w szukajkach katalogów z czesciami.
ani katalog ETKA nie wyszczególnia nr samej kulki. Podaje tylko numer całego wałka. Nie mozna tez na używanych oryginalnych wałkach tego numeru znaleźć. Kulki na nowych wałkach w zamienniku tez nie mają na sobie żadnego nr. W katalogach w ktorych są w ofercie wałki nie ma czegos takiego jak sama kulka. Wiec ciezka sprawa. Zdaje sobie sprawe ze zuzyciu ulega tylko kulka ale fakty sa takie jakie są. Nie mozna ustalic jej nr, wiec nie mozna jej znalezc nawet w szukajkach katalogów z czesciami.
Witam.Mam podobny problem z luzem na lewarku.Walek zwrotny juz wymienilem i luz zmalal ale nie do konca.Potrzebna jest mi jeszcze taka tulejka ktora wchodzi w bude od strony silnika.Czy mozna ja kupic i czy z podanego linka allegro jest to ta ,,tuleja duza tylnia"??
my mk3
http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?p=329634&highlight=#329634
http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?p=329634&highlight=#329634
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jesli dobrze zrozumialem to bedzie ją widać po otwarciu maski za silnikiem. Jesli tak to jest to tuleja mała. Ta tylna duża jest w kabinie i widać ja gdy zdejmiesz osłone lewarka.TommyVW pisze:Walek zwrotny juz wymienilem i luz zmalal ale nie do konca.Potrzebna jest mi jeszcze taka tulejka ktora wchodzi w bude od strony silnika