immobilizer

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krzych8419
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

immobilizer

Post autor: krzych8419 » wt paź 02, 2007 23:28

Witam , posiadam mk 3 z 1992r. wersja 1.8 GL z fabrycznym immobilizerem który ma postac plastykowego paska z trzema blaszkami ktorymi trzeba dotknac do gniazda aby uruchomic auto , przeszukałem forum ale mowa jest jedynie o immobilizerach montowanych w kluczykach. chodzi mi o to jak CAŁKIEM usunac taki immobilizer ??? mam problem poniewarz autem jezdzi kilka osób , immo ma ułamane ucho mocujace wiele razy juz sie zawieruszyło i tylko patrzec jak zginie na dobre , nie interesuje mnie chowanie , trzymanie go cały czas w aucie , chcem to cakiem usunac i miec problem z głowy , jesli ktos juz takie cos robił z tym typem , prosze o podpowiedz,
Z góry dzieki
Pozdrawiam !

G.Ł.O.Ś.N.Y

Gery34
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Gery34 » czw paź 04, 2007 15:43

jedź do jakiegoś speca od alarmów, zapłacisz 20-30pln i po problemie, a w razie co to masz u kogo reklamować

Gery

Awatar użytkownika
krzych8419
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: krzych8419 » czw paź 04, 2007 20:23

A byłem u paru chca od 200zł. w góre , wieloktotnie słyszałem ze tzreba tam usunac jakas czesc , moduł z kompa , podłaczyc pod vag , wszystko sprawdzic i po robocie , kazdy mechanik potzrebuje na to jekies dwie godz. wiec pewnie jest to bardzo prawdopodobne ze o to chodzi, jestem z zawodu elektrykiem , ojciec elektronikiem , wiec jesli by cos ktos dokładniej podpowiedział to mysle ze se poradzimy , nie chcem robic tego metoda prób i błedów.
Zaówazyłem ze jeli chodzi o tematy usówania immobilizerów to panuje jakas ogulna zmowa milczenia :D

[ Dodano: 08 Paź 2007 14:50 ]
cisza , cisza i cisza ... :otepienie: niema na forum zadnych auto elektryków ???

G.Ł.O.Ś.N.Y

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”