rodzaj silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
rodzaj silnika
czy na podstawie np tabliczki znamionowej lub innych metod mozna wywnioskowac rodzaj silnika w golfie 3?
dotychczas bylem pewny ze mam 1.8 ABS benzyna jednak ost na oslonie rozrzadu znalazlem oznaczenie aam
wiec to pytanie kieruje do znawcow czy jest mozliwosc dojscia co rzeczywiscie jest pod maska?
dotychczas bylem pewny ze mam 1.8 ABS benzyna jednak ost na oslonie rozrzadu znalazlem oznaczenie aam
wiec to pytanie kieruje do znawcow czy jest mozliwosc dojscia co rzeczywiscie jest pod maska?
Wielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche
Lub przy tylnym pasie w bagażniku po lewej stronie (ja tak mam i w MK2 też tak miałem).gopiter pisze:powinna byc na podlodze bagaznika pod wykladzina.
Można też sprawdzić po numerze VIN jak brak jest wklejkia trudno odczytć numery silnika (bo pocżtek numery silnika to jego symbol).
[ Dodano: Sro Paź 03, 2007 16:06 ]
Z "wbiciem" w dowodzie to może być różnie (jeśli chodzi o moc)dziejo pisze:w dowodzie masz wbite jeżeli 55KWto aam
Ostatnio zmieniony śr paź 03, 2007 16:05 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Kod silnika znajdziesz na bloku silnika pod glowicą, jezeli sa naklejki to tez na obudowie paska rozrzadu i w bagazniku na tylnej scianie.
W bagazniku na tylnej scianie na tej naklejce bedzie kod silnika, typ skrzyni, moc auta w kW, oraz oznaczenia ktore wprowadzone do tabeli lub specjalnego programu pokazują wyposażenie auta.
W numerze nadwozia 6 ostatnich cyfr kodyfikuje model auta,kolor,silnik itp , ale to juz ci w ASO moga powiedzieć.
W bagazniku na tylnej scianie na tej naklejce bedzie kod silnika, typ skrzyni, moc auta w kW, oraz oznaczenia ktore wprowadzone do tabeli lub specjalnego programu pokazują wyposażenie auta.
W numerze nadwozia 6 ostatnich cyfr kodyfikuje model auta,kolor,silnik itp , ale to juz ci w ASO moga powiedzieć.