1V cykajace popychacze?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1V cykajace popychacze?
witam
mm pytanie bo moze ktos juz to przerabiał
Jak rano odpale furexa chodzi ok do momentu kiedy nabierze temperatury wtedy zaczyna cykac jak stara k^$&#&^. Myslalem popychacze do wymiany ale pewnego razu dłuzej postałem w korku i zauwazylem ze prestały cykac.. po czymjak przygazowałem znow zaczęły :/ zaobserwowalem jeszcze to ze moja miska olejowa jest w znaczym stopniu zagieta czy jest prawdopodobienstwo ze zatyka ssak i jest za małe cisnienie oleju jak olej zrzednie? czy moze jest jakas inna przyczyna?
mm pytanie bo moze ktos juz to przerabiał
Jak rano odpale furexa chodzi ok do momentu kiedy nabierze temperatury wtedy zaczyna cykac jak stara k^$&#&^. Myslalem popychacze do wymiany ale pewnego razu dłuzej postałem w korku i zauwazylem ze prestały cykac.. po czymjak przygazowałem znow zaczęły :/ zaobserwowalem jeszcze to ze moja miska olejowa jest w znaczym stopniu zagieta czy jest prawdopodobienstwo ze zatyka ssak i jest za małe cisnienie oleju jak olej zrzednie? czy moze jest jakas inna przyczyna?
Może warto pójść tym tropem i sprawdzić pompę oleju, u mnie też głośniej popychacze pracowały jak miałem pompę niesprawnąjedrekk pisze:ze moja miska olejowa jest w znaczym stopniu zagieta czy jest prawdopodobienstwo ze zatyka ssak i jest za małe cisnienie oleju jak olej zrzednie? czy moze jest jakas inna przyczyna?

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images27.fotosik.pl/188/194a0404a4064a2e.jpg[/img][/url]
i LOVE DRIVE :)
i LOVE DRIVE :)
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
jedrekk, szklanki powiem tak do wymiany są bo zaworki nie trzymają mam tak w mk3 niemiec nie zmieniał oleju ja zmieniłem i się odezwały bo nowy olej wypłukał ten stary gesty. I też raz sie oddzywał raz nie teraz jest super koszt ok 180-200 zł na komplet hydrosztosów do 1V bierz firmy Ruvile albo INY
[ Dodano: 06 Paź 2007 11:29 ]
a przy okazji zmien gumki zaworowe są chyba po 2 zł za szt. i bierz Elringa albo Geotza
[ Dodano: 06 Paź 2007 11:29 ]
a przy okazji zmien gumki zaworowe są chyba po 2 zł za szt. i bierz Elringa albo Geotza
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
vw_vandal, ja mam ten sam problem ..... silniczek JR jak mi zacznie czasem cykać to do momentu az sie zagrzeje to cyka a pozniej przestaje !!!!! i wqrwia mnie to szczerze powiem !!!!!
olej ten sam czyli Mobil 15W/40 próbowałem zmienić na inny ale było to sam i wróciłem do mobila...
I własnie to jest takie głupi raz sobie cyka raz nie ://
Np zapale i jest ok pojade kawałek i zaczyna cykać jak pojeb... jak sie zagrzeje to przestaje
czyli to chyba to samo co u Ciebie jedrekk, czyli szklanki popychaczy do wymiany ???
olej ten sam czyli Mobil 15W/40 próbowałem zmienić na inny ale było to sam i wróciłem do mobila...
I własnie to jest takie głupi raz sobie cyka raz nie ://
Np zapale i jest ok pojade kawałek i zaczyna cykać jak pojeb... jak sie zagrzeje to przestaje
czyli to chyba to samo co u Ciebie jedrekk, czyli szklanki popychaczy do wymiany ???