coś kiedys bylo kręcone przy gaźniku i podwyższane obroty teraz chciałbym je obniżyć tylko jak ??
jak ustawić gaźnik ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
PAWEL89
- Ma gadane

- Kontakt:
jak ustawić gaźnik ??
Dziś podkręciłem w golfie gaz ponieważ był strasznie przykręcony (na 2 biegu szedł max 35km/h) podkręciłem dawkę gazu na wężyku i jest bosku trudno ruszyć bez zamielenia biorąc pod uwagę że dziś pada
ale nie mogło być tak pięknie teraz obroty ma okolo 1200rpm
coś kiedys bylo kręcone przy gaźniku i podwyższane obroty teraz chciałbym je obniżyć tylko jak ??
- Paweł Marek
- V.I.P.

Gaźnik możesz mieć dobrze ustawiony, a obroty na gazie są wyższe bo zrobiłeś za bogatą mieszankę LPG-powietrze.
Jeśli obroty i spaliny na benzynie są dobre to nie ruszaj gaźnika, ewentualnie troszkę możesz podwyższyć gdzieś na 1000 na wolnych. A reszta to kwestia zmniejszenia dawki gazu śróbą na parowniku, ale też bez przesady.
Jeśli obroty i spaliny na benzynie są dobre to nie ruszaj gaźnika, ewentualnie troszkę możesz podwyższyć gdzieś na 1000 na wolnych. A reszta to kwestia zmniejszenia dawki gazu śróbą na parowniku, ale też bez przesady.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
PAWEL89
- Ma gadane

- Kontakt:
obroty właśnie są za duże spalin nie mam jak sprawdzić w domowych warunkach gdzie dokładnie jest ta śrubka od gaźnika i czy znowu mi się nie zamuli jak podkręcę na parowniku
(teraz odkręciłem na wężu)
(teraz odkręciłem na wężu)
Ostatnio zmieniony wt paź 02, 2007 16:11 przez PAWEL89, łącznie zmieniany 2 razy.