coś hałasuje jakby zegary
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- daniel2505
- Użytkownik

- Kontakt:
coś hałasuje jakby zegary
Witam. Wczoraj odkryłem dziwna rzecz. Mianowicie coś zaczeło mi halasowac w okolicach zegarów lub paneli nawiewów. Dźwięk jest taki jakby jakiś trybik podczas obroty tarł o coś takie miarowe równomierne ocieranie przyspieszające razem z obrotami. Pojawia sie to tylko gdy obroty sa w granicach 2500-2700 obr/min i to podczas jazdy jaki dodając gazu na luzie. Sprawdziłem dokładnie wczoraj ten hałasujący zakres obrotów ale miejsca hałasu juz nie mogę zlokalizować. Moze macie jakieś koncepcje? Dzięki za rady
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]
zegary sa elektroniczne więc wykluczone aby w nich cos obcierałodaniel2505 pisze:trybik podczas obroty tarł o coś
wydaje mi się ze to będzie od wibracji silnika przy tych obrotach cos drga - obciera plastik przewód
Ostatnio zmieniony pn paź 01, 2007 09:03 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- daniel2505
- Użytkownik

- Kontakt:
Z tym trybikiem to był tylko przykład bo dźwięk jest dokładnie taki. Co do wibracji silnika też tak myslałem ale kurcze dzieje sie to podczas jazdy na każdym biegu. Podczas rozpędzania i podczas jazdy ze stała predkością. Silnik drży inaczej jak sie daje ostro w piec i jak jedzie się spokojnie inaczej tez jak przegazowuje sie na luzie. Dzwiek pojawia sie zawsze w przedziale 2500-2700 obrotów anie wcześniej ani później. No zagadka niesamowita.dziejo pisze:zegary sa elektroniczne więc wykluczone aby w nich cos obcierało
wydaje mi się ze to będzie od wibracji silnika przy tych obrotach cos drga - obciera plastik przewód
- daniel2505
- Użytkownik

- Kontakt:
No właśnie może hałasowac 1000000 rzeczy nawet zastanawiałem się czy taki temat ma wogóle sens. Założyłem go bo na prawdę wydawało mi się że problem leży w zegarach i może ktoś już miał taki kołopot. Pamiętam że jak kilka lat temu ojciec miał Jette 2 to własnie linka bardzo podobnie hałasowała ale tutaj linki brak. Wielkie dzięki za chęc pomocy.dziejo pisze:cięzko zlokalizowac tego typu hałas
- daniel2505
- Użytkownik

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

to już lepiej przejedź się z wypiętą wtyczką od licznika, bo wątpię żeby to był obrotek, ale koncepcji nie mam co może hałasować. Może z głośnikówtadix pisze:Ja chyba spróbuje rozebrac obrotomierz. Ja
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
To na pewno obrotomierz. Jak napisalem wczesniej. Wystarczy że zmienilem jego polozenie i ucichlo..ale przeciez nie bede jezdzil z tak rozbebeszoną deskąPaweł Marek pisze:to już lepiej przejedź się z wypiętą wtyczką od licznika, bo wątpię żeby to był obrotek, ale koncepcji nie mam co może hałasować. Może z głośnikówtadix pisze:Ja chyba spróbuje rozebrac obrotomierz. Ja
Ostatnio zmieniony pn paź 01, 2007 21:05 przez tadix, łącznie zmieniany 1 raz.