xenony z zestawów HIT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
xenony z zestawów HIT
Witam, zamierzam kupić taki zestawik na allegro, bo tam tego pełno, ale prędzej chciałbym sie dowiedzieć co są warte takie xenony ?? może ktoś już użytkuje coś takiego i podzieli sie opinia na ten temat. Dodam ze chce to założyć do BORY przy zwykłych żarówkach H4/
Interesują mnie następujące rzeczy:
1. Jaką barwę wybrać (myślałem o 8000K lub wyżej)
2. Jak oświetlają drogę czy lepiej od H4 ??
3. Na co zwrócić uwagę.
za info wielkie dzięki.
Interesują mnie następujące rzeczy:
1. Jaką barwę wybrać (myślałem o 8000K lub wyżej)
2. Jak oświetlają drogę czy lepiej od H4 ??
3. Na co zwrócić uwagę.
za info wielkie dzięki.
moja osobista opinia bo użytkowałem ale zaprzestałem, a dlaczego:
- oślepiają innych
- zakłócenia na CB i to niesamowite, naprawde dobre radio nie mogło sobie poradzić bo przetwotnice "made in wyrzuć" wytwarzają takie zakłócenia że nie da się porozmawiać na 19
Jeżeli chodzi o barwe to moim zdaniem 6000K
- oślepiają innych
- zakłócenia na CB i to niesamowite, naprawde dobre radio nie mogło sobie poradzić bo przetwotnice "made in wyrzuć" wytwarzają takie zakłócenia że nie da się porozmawiać na 19
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
kulon-x pisze:moja osobista opinia bo użytkowałem ale zaprzestałem, a dlaczego:
- oślepiają innych
Ja mam taki zestaw I:
Swieci na seczewce Helli-6000*K
8000*K daje zbyt niebieskie swiatlo...
Mam CB i nie mam zadnych zaklucen,jak masz kolego zaklucenia to pewnie od alternatora i CB smiga jeszcze podczepione pod gniazdo zapalniczki.
Kumpel ma w passacie b5 w soczewce zamontowane 6000k, swieca reweacyjnie i nie oslepiaja, podstawa sa dobrze ustawione swiatla, kupil je na allegro i koles mu nie polecal wiecej niz 6000k, najlepsze podobno sa 4300, maja najjasniejsze swiatlo (najmniej niebieskie). Ogolnie polecam tylko nie wiem jak w zwyklych reflektorach bez soczewki bedzie to swiecic.
kolega też nad tym myślałem ale po zapaleniu światłem tylko powstawały zakłócenia na CB i znikały po wyłączeniu świateł, a wieć napewno to nie alternator tylko przetwornice które w tanich wersjach nie są zalewane na gorąco$iwy pisze:Mam CB i nie mam zadnych zaklucen,jak masz kolego zaklucenia to pewnie od alternatora i CB smiga jeszcze podczepione pod gniazdo zapalniczki
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
ja polecam, tak jak mowie widzialem jak to dziala u kumpla i bardzo mi sie to podoba i wcale nie oslepia jadacych z naprzeciwka jest ok, tylko musza byc dobrze swiatla ustawione. No i w przypadku o ktorym mowie byla soczewka a nie wiem jak o wyglada w zwyklym reflektorze bez soczewki.aki pisze:czyli podsumowując wszystkie nadesłane odpowiedzi odradzacie taką inwestycję!!!
[ Dodano: Pon Paź 01, 2007 22:20 ]
A skad miales pociagniete zasilanie do cb?kulon-x pisze:$iwy napisał/a:
Mam CB i nie mam zadnych zaklucen,jak masz kolego zaklucenia to pewnie od alternatora i CB smiga jeszcze podczepione pod gniazdo zapalniczki
kolega też nad tym myślałem ale po zapaleniu światłem tylko powstawały zakłócenia na CB i znikały po wyłączeniu świateł, a wieć napewno to nie alternator tylko przetwornice które w tanich wersjach nie są zalewane na gorąco
kolego naprawde było próbowane na wiele sposobów i było do dup..Marioo pisze:A skad miales pociagniete zasilanie do cb?
a skąd:
1. spod zapalniczki
2. później z zasilania radia razem z zamontowaniem filtra
3. następnie prosto z akumulatora
i efekt zawsze był taki sam ale to byl mój przypadek więc opisałem co i jak
ogólnie świało jest fajne ale na soczewce bo w zwykłej lampie to tak 5 na skale 10 punktową
pozdrawiam
PL
PL
No to naprawde musialo cos byc u ciebie z tymi przetwornicami, to w sumie tez pewnie jak sie trafi, jeden zestaw bedzie ok i nie bedzie zaklocen a drugi bedzie do d***, wiadomo "chinska produkcja", bez kontroli jakosci, jak cos zadziala niewazne jak to idzie do sprzedazy potem sa takie historie. Pozdrawiam.kulon-x pisze:kolego naprawde było próbowane na wiele sposobów i było do dup..
a skąd:
1. spod zapalniczki
2. później z zasilania radia razem z zamontowaniem filtra
3. następnie prosto z akumulatora
i efekt zawsze był taki sam ale to byl mój przypadek więc opisałem co i jak
ogólnie świało jest fajne ale na soczewce bo w zwykłej lampie to tak 5 na skale 10 punktową
pozdrawiam
ps. Jezeli mial ktos taki zestaw zalozony do zwyklych lamp bez soczewki to nie sie wypowie jak to swiecilo i jak z oslepianiem, Pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
NIE ZAKŁADAJ, też chcialem założyc do passata ale mi odradzili bo:
po pierwsze: musisz mieć spryskiwacze reflektorów,
po drugie: czujniki samopoziomojuące lampy bo xenon oślepia i musi byc czujnik, mogą zabrać ci dowód za to podczas kontroli.
Takie jest moje zdanie. Ja sobie odpuściłem
po pierwsze: musisz mieć spryskiwacze reflektorów,
po drugie: czujniki samopoziomojuące lampy bo xenon oślepia i musi byc czujnik, mogą zabrać ci dowód za to podczas kontroli.
Takie jest moje zdanie. Ja sobie odpuściłem
był VW Golf 3 1.8 1994 rok
był VW Passat TDI 1999rok
jest Audi A4 TDI 1996 rok
wiosną 2010 na glebę z nią
[img]http://i49.tinypic.com/23t4a3k.jpg[/img]
był VW Passat TDI 1999rok
jest Audi A4 TDI 1996 rok
wiosną 2010 na glebę z nią
[img]http://i49.tinypic.com/23t4a3k.jpg[/img]
Co do soczewek to faktycznie ludziska zakładają tam xenon i jakoś to świeci, ale to inna bajka niż tradycyjne reflektory, pamietać trzeba o tym, że w zwykłej halogenówce typu "H.." źródłem światła jest żarnik, a w xenon świeci gaz czyli cała bańka i tu się kłania budowa odbłyśnika, granica światła-cienia..
valerio