Witam wszystkich miłośników golfa!!!
Mam pytanie jak ustawic rozrząd w golfie3 1.4 94r?
Poniewaz ukręciłem jedna ze szpilek trzymających wałek...A przy zdejmowaniu paska rozrzadu zapomniałem oznaczyć...I ztąd mój problem
Czy ktoś może pomóc?I opisac co robic krok po kroku??
Ustawianie rozrządu w 1.4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ustawianie rozrządu w 1.4
Ostatnio zmieniony pn paź 01, 2007 15:29 przez Antalek, łącznie zmieniany 1 raz.
Antalek26
masz silnik ABD tak? no wiec masz znaki na kole wałka rozrządu i na kole pasowym wału korbowego. na kole pasowym masz takie małe wycięcie a na kole wałka masz taką mała kropke i strzałke z plastiku na osłonie bloku nad która powinna sie znalesc owa kropka
[ Dodano: 29 Wrz 2007 22:37 ]
ty zdejmowałes pasek bez ustawienia znaków??????
[ Dodano: 29 Wrz 2007 22:37 ]
ty zdejmowałes pasek bez ustawienia znaków??????
Mój Były mk3 na VENTO FRONCIE
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
Hej Bąku dzieki za schemat
...a co z punktem zero na skrzyni??Bo słyszałem ze musi być ustawionu...i dopiero wtedy robi sie resztę.Pytam bo nie mam o tym za wiele pojęcia.A jestem zdany sam na siebie...
[ Dodano: 30 Wrz 2007 23:01 ]
A pasek ja zdejmowałem...i teraz wszystko jest w rozsypce.Mozesz mi jeszcze naopisać jakich narzedzi urzyc żeby zablokowac dobrze rozrzad??czy moze wystarczy blokowanie skrzyni w punkcie zero??
[ Dodano: 30 Wrz 2007 23:03 ]
dzięki Jaszczur wrazie czego będe dzwonił...
[ Dodano: 30 Wrz 2007 23:01 ]
A pasek ja zdejmowałem...i teraz wszystko jest w rozsypce.Mozesz mi jeszcze naopisać jakich narzedzi urzyc żeby zablokowac dobrze rozrzad??czy moze wystarczy blokowanie skrzyni w punkcie zero??
[ Dodano: 30 Wrz 2007 23:03 ]
dzięki Jaszczur wrazie czego będe dzwonił...
Antalek26