wymiana rozrzadu - głosniejsza praca silnika?!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana rozrzadu - głosniejsza praca silnika?!
Nie dawno bo jakies 3 dni temu wymieniałem rozrzad cały, i po wymianie autko pracuje ale mam wrazenie ze o wiele głosniej praca silkika sie zgłosniła do głośniejszych dzwiekow czy to mozliwe a moze mnie sie tylko tak wydaje?!
Jesli ktos cos wie na ten temat niech pisze bo mam złe wrazenie...
Jesli ktos cos wie na ten temat niech pisze bo mam złe wrazenie...
Ostatnio zmieniony pn paź 01, 2007 09:32 przez Lukasz585, łącznie zmieniany 1 raz.
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
ja jak zmieniałem rozrząd to od razu wymieniłem filtr paliwa , po złozeniu wszystkiego auto nie chciało odpalić . Myślałem że to wina tego filtra i z godzinke odpowietrzałem układ a okazało sie ze przestawiłem pasek na kole od pompki o dosłownie pół zabka. Teraz wiem jak wazne jest ustawienie kata
sorki że sie wtraciłem.
sorki że sie wtraciłem.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
twardy,
to jest forum tu nikt sie niewtraca tu sie rozmawia a ty masz cos do powiedzienia i to z wlasniego doswiadczenie.
Mysle ze jak najbardziej na miejscu.
A 1/2 zabka to juz wcale nie malo
to jest forum tu nikt sie niewtraca tu sie rozmawia a ty masz cos do powiedzienia i to z wlasniego doswiadczenie.
Mysle ze jak najbardziej na miejscu.
A 1/2 zabka to juz wcale nie malo
Ostatnio zmieniony pt wrz 28, 2007 15:40 przez voss, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdr.
voss
voss
witam wszystkich, mam pytanie wymnienialem pompe wodna ale rozrzad sie przestawil, rozrzad ustawiony juz ale nie chodzi tak jak trzeba, moze wie ktos jak ustawic dobrze pompe paliwowa w dieslu 1,6td, i ostatnia rolka ta z zaworami jak musi byc ustawiona bo nie ma zadnego znaku jak ja ustawic, pompa paliwowa sioe przestawila bo zeby dojsc do pompy wodnej trzeba bylo ja odkrecic. jak mozecie pomozcie czekam
witam u mnie ojciec wymieniał kiedyś rozrząd w felci 1.9 z silnikiem VW i przestawił przez pomyłke wałek rozrządu o 1 ząbek. silnik też chodził głośniej. Okazało sie że to talerzyki zaworów uderzały o tłoki :/
Golf 3 TDI - 15 000 zyli
rejestrcja - 749 zyli
radość z jazdy - BEZCENNA
za wszystko inne zaplacisz kartą MASTERCARD :P
Mój Albert http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=162196
rejestrcja - 749 zyli
radość z jazdy - BEZCENNA
za wszystko inne zaplacisz kartą MASTERCARD :P
Mój Albert http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=162196