Bieg wsteczny w Golfie III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bieg wsteczny w Golfie III
Cześć.
Golf III 1,6 B z 94 r.
Bieg wsteczny wchodzi ze zgrzytem. Aby tego uniknąć trzeba bardzo powoli i wyraźnie go wrzucać. Wiem że nie jest to normalny objaw bo w innych golfikach nie ma tego problemu. Inne biegi wchodzą bezproblemowo, a samochodzik przejechał niewiele ponad 100 tys.
Pomocy
Golf III 1,6 B z 94 r.
Bieg wsteczny wchodzi ze zgrzytem. Aby tego uniknąć trzeba bardzo powoli i wyraźnie go wrzucać. Wiem że nie jest to normalny objaw bo w innych golfikach nie ma tego problemu. Inne biegi wchodzą bezproblemowo, a samochodzik przejechał niewiele ponad 100 tys.
Pomocy
pozdrowionka Tomek
Re: Bieg wsteczny w Golfie III
Ja mam to samo w swoim i moj mechanior powiedzial zeby sie tym nie przejmowac tylko jezdzic, a wedlug niego to costam na costam nie zachodzi i to dlategomazurekt pisze:Cześć.
Golf III 1,6 B z 94 r.
Pomocy
Re: Bieg wsteczny w Golfie III
emm u mnie w cc takie cos mialem -> byla to wina "*#cenzura#* synchronizatora" jak to powiedzial moj mechanik.mufi10 pisze:Ja mam to samo w swoim i moj mechanior powiedzial zeby sie tym nie przejmowac tylko jezdzic, a wedlug niego to costam na costam nie zachodzi i to dlategomazurekt pisze:Cześć.
Golf III 1,6 B z 94 r.
Pomocy
Skrzynie w trójkach są wrażliwe na olej. Jeżeli nie będzie to usterka typowo mechaniczna to po zalaniu olejem jaki przewiduje VW czyli syntetyk 75W/90 zgrzyt ustąpi.Przerabiałem to u siebie,też podejrzewałem skrzynie , sprzęgło a po wymianie oleju zrobiło się ok i tak już od pół roku chodzi idealnie.