Podgrzewane siedzenia czy ... ????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gtd_daroo

Podgrzewane siedzenia czy ... ????

Post autor: gtd_daroo » wt wrz 25, 2007 06:00

Witam.. niedawno założyłem do swojego golfa skórę..

Obrazek Obrazek

siedzenia są podgrzewane i pochodzą z golfa który posiadał climatronic.. i zastanawia mnie ( w moim nie ma climatronic ) czy da się w inny sposób podłączyć to ?! Czy lepiej dać sobie spokój ?

proszę o dobre rady... :chytry:
Ostatnio zmieniony wt wrz 25, 2007 13:55 przez gtd_daroo, łącznie zmieniany 1 raz.

greg

Post autor: greg » wt wrz 25, 2007 07:20

da się - co prawda nie ten dział ale się da - potrzebna wiązka, włącznik, sprawdź czy fotele maja przekaźniki pod spodem, jakie są ftyczki - najlepiej zrób fotki

gtd_daroo

Post autor: gtd_daroo » wt wrz 25, 2007 14:01

Teraz gdy przyglądłem się temu bliżej mam wątpliwości pewne co do tych PODGRZEWANYCH siedzeń :shock: :-s :-s :-s :-s :-s :-s

Oto fotki:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

na fotce 1 widać jakąś linkę ktora jest zamocowana ( do regulacji fotela ? ) foto 4 zbliżenie

:bum: :mlotek: :bum:
normalnie ubaw jak...
Ostatnio zmieniony wt wrz 25, 2007 14:03 przez gtd_daroo, łącznie zmieniany 1 raz.

greg

Post autor: greg » wt wrz 25, 2007 15:20

no ale o co chodzi - widzę ze wtyczka pod wiązkę jest, wtyczka pod przekaźnik również czyli potrzebujesz włącznik, wiązkę łączącą i 2 przekaźniki lub też jeżeli wolisz mieć włączniki z golfa 4 to zrobisz sobie wiazkę, kupisz 2 włączniki od golfa 4 (koszt max. 80zł za 2 szt.) i podepniesz. Drugie rozwiazanie jest o tyle lepsze że przekaźniki masz we włącznikach.
Obrazek

gtd_daroo

Post autor: gtd_daroo » wt wrz 25, 2007 18:39

no dobrze.. ale co z Tego że ja do tego podepne te wtyczki czy coś tam ale co dalej ?! pod akumulator ?! :hmm: ja nie mam Climatornic-ka :( i czy jest możliwoś w jakikolwiek sposob to podpią i czy to wogóle jest podgrzewanie bo jak widac na innych fotkach jakieś linki są .. ?! :kac:

greg

Post autor: greg » wt wrz 25, 2007 19:53

gtd_daroo pisze:i czy to wogóle jest podgrzewanie bo jak widac na innych fotkach jakieś linki są ..
jakbyś popatrzył po linkach to bys zobaczył że służą do zmiany pochylenia siedziska,
gtd_daroo pisze:le co z Tego że ja do tego podepne te wtyczki czy coś tam ale co dalej ?
czytaj uważnie - dalej dajesz wiazkę + włączniki , jelsi włączniki od golfa 3 to jeszcze i przekaxniki i wtedy to zadziała.
gtd_daroo pisze:a nie mam Climatornic-ka
a po ch... do podgrzewania foteli ci klimatronik?

gtd_daroo

Post autor: gtd_daroo » wt wrz 25, 2007 20:06

Okej.. nie znam sie :) więc wole miec szerokie info..

A jeżeli chodzi o przekaźnik to hmm ? ( JAKI ?)

Gdy podepne wtyczkę to mam zrobic sobie jakis włącznik i wyłacznik ?

greg

Post autor: greg » wt wrz 25, 2007 20:20

weź no sobie ściągnij moją instrukcję z fotkami to zrozumiesz wiecej http://rapidshare.com/files/12907457/Co ... f.rar.html

gtd_daroo

Post autor: gtd_daroo » śr wrz 26, 2007 00:13

:okej: dziękuję kolego :okej:

"Obadam" to i wrazie moich niejasności myślę, że jeszcze mogę liczyc na pomoc :hmm: :helm: :hmm: :helm:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”