wymianka części zawieszenia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bartuch
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

wymianka części zawieszenia

Post autor: bartuch » wt cze 14, 2005 19:54

otóż mam do wymiany łozyska przód. Przy okazji mechanior, który oglądał furke na podnośniku dodał,że trza by było wymienić jeszcze gumy w wahaczach (pionowe i poziome). Przy okzaji dokupiłem jeszcze sworznie - tak więc mam komplet do wahaczy. Domyslam się, że po tej wymiance kąty trzeba będzie ponownie ustawić? (z reszta i tak są chyba rozregulowane bo strasznie się kreci autem). Wydaje mi sie, że mam tez do wymiany łozysko amortyzatora bo strasznie stuka prawa strona. Niestety nie mam teraz na to funduszy i tu drugie pytanie. Czy mozna zrobic to później nie rozbebeszając wahaczy tak jak przy wymianie tulej gumowo-stalowych?

Awatar użytkownika
tadix
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tadix » wt cze 14, 2005 20:25

hmm raczej nie da rady. lepiej całość wymienić teraz niż pózniej płacić za ponowne rozbieranie zawieszenia.. ale wybór należy do Ciebie. Wiem kasa, kasa...

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » wt cze 14, 2005 21:04

wymianę tulei mozna zrobić bez regulacji kątów bo amora do tego nie trzeba wywalać tylko końcówkę odkręcić od piasty ale wymiana łozyska amortyzatora wiąże się z jego wyjęciem więc -regulacja kątów

MORE POWER

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”