Ogrzewanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Ogrzewanie
Witam mam problem -w moim golfie coś się zrypało a mianowicie chodzi o ogrzewanie kiedyś grzał bardzo dobrze wymieniłem termostat na " wahlera" , ale od jakiegoś czasu słabo bardzo grzeje w kabinie linki te od nagrzewnicy pracują prawidłowo, klapy chodzą co mam jeszcze sprawdzić macie jakieś pomysły lub jakieś sugestie to chętnie was wysłucham.
Muszę to szybko zrobić bo na dworze coraz zimniej się robi
Muszę to szybko zrobić bo na dworze coraz zimniej się robi
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Poziom teraz w normie bo wcześniej uciekał troszkę przez ten króciec plastikowy z oringiem (przy głowicy) wymieniłem go na nowy koszt 5 zeta a z korkiem to nie wiem wydaje mi sie że trzyma bo jak z miasta wracam i go zgaszę to jest poziom ponad max.A jak poziom płynu chłodniczego? Może korek od zbiornika wyrównawczego jest niesprawny i nie trzyma ciśnienia w układzie?
[ Dodano: 19 Wrz 2007 20:05 ]
odpowietrzałem ukł. chyba ze 3 razymoze sie zapowietrzyl uklad ?
[ Dodano: 19 Wrz 2007 20:12 ]
Kolego jeśli dobrze rozumiem to chodzi ci o te 2 zaworki na tych dwóch wężach co idą do nagrzewnicy przed przednia ścianą? Jeśli o to chodzi to nie mam tych zaworków i nie było ich tam wcześniej.A czytałem na o tym na forum.bufu pisze:kolego słabo grzeje czy po pewnym czsie w ogóle ??
jak masz na wezach idących do nagrzewnicy takie gówniane jakieś rurki połączone ze sobą to weź je wyp.... włóż miedziane/mosiężne rurki i powinno być dobrze ja tak zrobiłem i poradziłem kilku osobą i ogrzewanie działa bez zarzutu
pozdrawiam
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Moze masz brudna nagrzewnice od lisci lub kurzu lub jest ona brudna w srodku od kamienia.
Ja mialem taki problem tyle ze w 1.3 i wina byla w zaworze ktory jest miedzy silnikiem a nagrzewnica- puszcza on wode tylko w jedna strone - mi sie on nie otwieral do konca i nie grzalo. Tyle ze z tego co zauwazylem nie w kazdym golfie jest ten zawor.
Nagrzewa ci sie samochod do odowiedniej temperatury? Moze termostat otwiera za wczesnie i woda w malym obiegu jest za zimna zeby grzalo dobrze
Ja mialem taki problem tyle ze w 1.3 i wina byla w zaworze ktory jest miedzy silnikiem a nagrzewnica- puszcza on wode tylko w jedna strone - mi sie on nie otwieral do konca i nie grzalo. Tyle ze z tego co zauwazylem nie w kazdym golfie jest ten zawor.
Nagrzewa ci sie samochod do odowiedniej temperatury? Moze termostat otwiera za wczesnie i woda w malym obiegu jest za zimna zeby grzalo dobrze
-
- Użytkownik
- Kontakt:
temp. mam w normie tak w połowie skali, a jak przekroczy połowę to wiatrak sie włącza nie wiem co to może być a do nagrzewnicy sie jeszcze nie dobrałem bo jak zobaczyłem to roboty jest po uszy żeby ja wyjaćagrala pisze:? Moze termostat otwiera za wczesnie i woda w malym obiegu jest za zimna zeby grzalo dobrze
-
- Użytkownik
- Kontakt:
wiatrak dmucha dobrze a do kratki nie mogły sie dostać żadne śmieci bo na tej kratce mam pończochę "taki mój patent"Wiatrak wieje ci dobrze od nagrzewnicy, moze nalecialo ci lisci do potszybia tam gdzie jest ta kratka z prawej strony samochodu
[ Dodano: 05 Lis 2007 09:22 ]
Powodem tych niesprawności było: nieszczelna nagrzewnica i pęknięte cięgło przy obudowie nagrzewnicy (ta mała część do której jest przymocowana linka od klapy zimne-ciepłe powietrze).Powiem wam że roboty miałem od cholery dwa razy musiałem demontować dechę ale już po zabiegu nowa nagrzewnica 50zł i 70zł jej obudowa ponieważ tej małej ułamanej pierdółki nie można nigdzie dostać.
[ Dodano: 05 Lis 2007 09:58 ]
to ta mała część która była ułamana
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2007 00:20 przez KONDZIO222, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz