Elektryczne szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

alwarro
Ma gadane
Ma gadane

Elektryczne szyby

Post autor: alwarro » ndz wrz 23, 2007 09:59

Witam, mam patynie w moim golfie z 1994 roku 2.0 3 drzwi padł elektryczny silnik otwierania szyby , mam pytanie czy będzie pasował od pięciodrzwiego ?? i gdzie można taki dostać ?? dodam że to ten o d kierowcy przód

Awatar użytkownika
SToRM
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: SToRM » ndz wrz 23, 2007 10:43

Mozna dostac zamiennik oryginalu roznych producentow - ceny od 80 do 140 PLN - przekladasz tlyko swoj silniczek.
Nie ma wyrozozniania miedzy 3D a 5D. Jedynie roznia sie podnosniki prawa/lewa i przod/tyl

alwarro
Ma gadane
Ma gadane

elektryczne szyby

Post autor: alwarro » ndz wrz 23, 2007 10:56

Ale najgorsze że nie wiem czy mi też ten sterownik przykręcany nie poszedł, jego też można kupić ??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz wrz 23, 2007 11:42

szukaj po allegro i szrotach, zwróć uwagę żeby kupić taki sam i na tą samą stronę, starsze były firmy "Brose" nowsze chyba Siemensa.
Ale najpierw sprawdź co zepsute. Może sama linka, a może tylko kabelki drzwiowe się przełamały.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

alwarro
Ma gadane
Ma gadane

elektryczne szyby

Post autor: alwarro » ndz wrz 23, 2007 12:04

To już sprawdziłem na pewno silnik spalony , aż się szczotki zglijowały , i uzwojenie się spaliło , tylko nie wiem co z tym sterownikiem , ponieważ z nie go też coś śmierdzi ale nic nie widać , układ jest pod spodem i ścieżek nie widać

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz wrz 23, 2007 12:09

To należy podejrzewać że być może tylko przekaźniczki (lub jeden podwójny w nowszym typie) mogły sie upalić. Niewileki problem dla elektronika.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”