Co do golf II 1.6???????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Co do golf II 1.6???????
Mam takie pytanie co moge zakupic do Vw golfa II 1.6 91r. zeby z marnych 70 km podskoczylo tak +100km jak byscie mogli to podajcie w przyblizeniu ceny modyfikacji. Jezeli chodzi o silnik to interesuje mnie VR6 co o tym sadzicie??
Dodam tylko ze jestem kompletnie zielony w tym temacie.
Z gory thx.
Dodam tylko ze jestem kompletnie zielony w tym temacie.
Z gory thx.
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
jeśli jesteś zielony i masz ochote z 1,6 zrobic 170KM to kup sobie od razu mk3 VR6 bo za koszty modyfikacji kupisz takowe VR6 i jeszcze Ci reszta zostanie
Musisz silnik 1,6 zastąpic 1,8 ,wymienic zawory,splanowac głowicę,zrobic pełny porting głowicy,zmienic gaźnik na inny,zmienic wałek rozrządu,wymienic sprzęglo bo seryjne od 1,6 czy 1,8 nie wytrzyma 170KM trzeba by zmienic skrzynię biegów,wzmocnic hamulce bo seryne nie zatrzymają skutecznie auta ze stu kilkudziestu km/h.
Tak więc zastanów się czy warto czy lepiej od razu kupic VR6?!
Z poważaniem i zyczeniami szczęscia Leon_W
Musisz silnik 1,6 zastąpic 1,8 ,wymienic zawory,splanowac głowicę,zrobic pełny porting głowicy,zmienic gaźnik na inny,zmienic wałek rozrządu,wymienic sprzęglo bo seryjne od 1,6 czy 1,8 nie wytrzyma 170KM trzeba by zmienic skrzynię biegów,wzmocnic hamulce bo seryne nie zatrzymają skutecznie auta ze stu kilkudziestu km/h.
Tak więc zastanów się czy warto czy lepiej od razu kupic VR6?!
Z poważaniem i zyczeniami szczęscia Leon_W
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
leon,podejrzewam,że kolega chce dołożyć 30KM,żeby miał te 100KM...biznes generalnie nieopłacalny,chociaż na dobrze grzebniętym weberze te (+/-)90 powininen mieć bez problemów,problem będzie jak przyjdzie płacić za paliwko hehe
kupuj odrazu VR6 i nie $%%$$ sie z tym badziewnym 1.6,bo z &((%&^% bata nie ukręcisz...a jak chcesz 170KM z 1.6 to swapuj silnik crx,a lub civica vti bądź vtec,przynajmniej wpakowana kasa przyniesie rezultat...choć ciekawe jakby śmigał golfik z silnikiem od japońca
EDIT by EVO
prosze uzywac wyrafinowanych słówek
kupuj odrazu VR6 i nie $%%$$ sie z tym badziewnym 1.6,bo z &((%&^% bata nie ukręcisz...a jak chcesz 170KM z 1.6 to swapuj silnik crx,a lub civica vti bądź vtec,przynajmniej wpakowana kasa przyniesie rezultat...choć ciekawe jakby śmigał golfik z silnikiem od japońca
EDIT by EVO
prosze uzywac wyrafinowanych słówek
Ostatnio zmieniony sob wrz 22, 2007 21:27 przez andrew19_86, łącznie zmieniany 2 razy.
Nocne Mary Squad
Tata NM synka
Tata NM synka
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
hmm 70KM +100KM =170KM ale moge się mylic,jeśli jednak ma byc tylko 100KM to tak czy inaczej trzeba by zrobic i tak to samo czy pisalem poprzednio,co innego z 1,8 (90KM) mozna by więcej już wycisnąc...
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
kto przy zdrowych zmysłach chciałby robić z gównianego 1.6 na badziewnym gaźniku 170KM? japońce pewnie by zrobili hehe ... u nas koszt takiej ekstremalnej przeróbki byłby kosmiczny,chociaż nie pisał czy chce n/a czy turbo,ale tak czy siak robota *%^*%^ warta według mnie,lepiej zeswapować ABF'a troche pogrzebać i 170KM bedzie
EDIT by EVO kultury wiecej
EDIT by EVO kultury wiecej
Ostatnio zmieniony sob wrz 22, 2007 21:29 przez andrew19_86, łącznie zmieniany 1 raz.
Nocne Mary Squad
Tata NM synka
Tata NM synka
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt: