Regulacja skrzyni automatycznej w Golfie III

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jackazz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Regulacja skrzyni automatycznej w Golfie III

Post autor: jackazz » pn cze 13, 2005 18:25

Mam pytanie , jaki jest średni koszt wyregulowania autmoatycznej skrzyni biegów w Golfie III, ponieważ za długo ciągnie mi z 3 na 4 i przełancza dopiero przy 100 km/h, a silnik już ma ładne obroty i też ładnie juz w tym momencie "siorbie" długo tak nie pojezdze :crazy: i gdzie najlepiej coś takiego wykonć we Wrocławiu, jak ktoś wie???? może wystarczy jakąś część wymienić, bo możliwe że jest tam jakaś cewka z czyms tam, która jest odpowiedzialna za 3 i 4 bieg konkretnie za jego przełonczenie i możliwe że ona może być gdzieś brudna poprostu. pomozcie

BruceLee30
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: BruceLee30 » pn cze 13, 2005 19:17

rozumiem ze stan oleju w sk biegów jest odpowiedni olej wymieniany (filtr) itp ?

Awatar użytkownika
jackazz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: jackazz » pn cze 13, 2005 19:36

Dzisiaj auto wylądowało w warsztacie na wymianę oleju i filtrów, ale jak gościowi powiedziałem zzy wyreguluje mi skrzynie to twierdził że nie, bo nią komputer steruje. To akurat wiem ze komputer, ale znajomy z niemiec co jezdzi na Taxie w Berlinie powiedział mi ze spoko mozna bez problemu ja wyreguloaac bo on u siebie tez mial podobny problem.

BruceLee30
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: BruceLee30 » pn cze 13, 2005 20:05

ale czy osobiscie sprawdziles stan oleju w sk biegów ? wiesz kiedy byl wymieniany olej w skrzyni ? filtr ? zanim zabierzesz sie za regulacje od tego trzeba zaczac automatyczna skrzynia charkteryzuje sie wysoka czuloscia na poziom oleju zbyt wysoki stam moze spowodowac spalenie sprzegiel !! a zbyt maly na zatarcie elementow wspolpracujacych ze soba

Awatar użytkownika
jackazz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: jackazz » śr cze 22, 2005 00:21

Już wszystko jasne :( woda dostała się do skrzyni zmieszała sie z olejem i zrobiła się kasza. Mechnik powiedział że wszystko do generalki i nie usmiecha mi się to. Ale poszukam innej urzywanej skrzyni może mi sie uda z tego coe juz patrzylem to można taką wychaczyc za 1000 PLN. Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”