Regulacja skrzyni automatycznej w Golfie III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Regulacja skrzyni automatycznej w Golfie III
Mam pytanie , jaki jest średni koszt wyregulowania autmoatycznej skrzyni biegów w Golfie III, ponieważ za długo ciągnie mi z 3 na 4 i przełancza dopiero przy 100 km/h, a silnik już ma ładne obroty i też ładnie juz w tym momencie "siorbie" długo tak nie pojezdze
i gdzie najlepiej coś takiego wykonć we Wrocławiu, jak ktoś wie???? może wystarczy jakąś część wymienić, bo możliwe że jest tam jakaś cewka z czyms tam, która jest odpowiedzialna za 3 i 4 bieg konkretnie za jego przełonczenie i możliwe że ona może być gdzieś brudna poprostu. pomozcie

-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dzisiaj auto wylądowało w warsztacie na wymianę oleju i filtrów, ale jak gościowi powiedziałem zzy wyreguluje mi skrzynie to twierdził że nie, bo nią komputer steruje. To akurat wiem ze komputer, ale znajomy z niemiec co jezdzi na Taxie w Berlinie powiedział mi ze spoko mozna bez problemu ja wyreguloaac bo on u siebie tez mial podobny problem.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ale czy osobiscie sprawdziles stan oleju w sk biegów ? wiesz kiedy byl wymieniany olej w skrzyni ? filtr ? zanim zabierzesz sie za regulacje od tego trzeba zaczac automatyczna skrzynia charkteryzuje sie wysoka czuloscia na poziom oleju zbyt wysoki stam moze spowodowac spalenie sprzegiel !! a zbyt maly na zatarcie elementow wspolpracujacych ze soba