czyszczenie układu dolotowego w 1Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
czyszczenie układu dolotowego w 1Z
witam.chciałbym wyczyścić układ dolotowy w moim golfiku silniczek 1Z jednak nie wiem za co się zabrać.słyszałem zdanie kilku osób którym sie to nie udało tzn nie udało im sie tego wszystkiego porozkręcać.mam pytanie czy to jest trudna operacja i czy można coś zniszczyć?czy musze wyciągać turbine czy da sie to jakoś inaczej rozkrecić bez potrzeby jej wyciagania?? jakies rady osób które juz to robiły będa mile widziane
mk3
egr już zaslepiłem i właśnie chciałbym wyczyścic kolektor ssący bo zaślepienie egr bez tego to raczej nie ma sesu bo nie odczuje sie różnicy. tylko właśnie nie wiem jak sie za to zabrać.nie wiem czy musze turbo wyciagac czy nie i czy można coś namieszać wykrecając kolektor ssacy. poprostu potrzebuje info na co szczególnie zwrócić uwage i czego sie wystrzegać. czy ta operacja jest trudna bo jeśli chodzi o mechanike to jestem samoukiem i czegoś takiego jeszcze nie robiłem.szukałem w necie jednak nie ma nic szczególnego na ten temat same ogólniki...
egr już zaslepiłem i właśnie chciałbym wyczyścic kolektor ssący bo zaślepienie egr bez tego to raczej nie ma sesu bo nie odczuje sie różnicy. tylko właśnie nie wiem jak sie za to zabrać.nie wiem czy musze turbo wyciagac czy nie i czy można coś namieszać wykrecając kolektor ssacy. poprostu potrzebuje info na co szczególnie zwrócić uwage i czego sie wystrzegać. czy ta operacja jest trudna bo jeśli chodzi o mechanike to jestem samoukiem i czegoś takiego jeszcze nie robiłem.szukałem w necie jednak nie ma nic szczególnego na ten temat same ogólniki...
w 1z jest ciężkie dojście , ale dasz rade
[ Dodano: Czw Lip 26, 2007 00:29 ]
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... c&start=90
poszukaj na forumhudy8 pisze:szukałem w necie jednak nie ma nic szczególnego na ten temat same ogólniki..
[ Dodano: Czw Lip 26, 2007 00:29 ]
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... c&start=90