Dziwna praca rozrusznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwna praca rozrusznika
Może ktoś wie comoże być przyczyną takiego zachowania rozrusznika: przy pierwszym obrocie rozrusznik kręci tak jakby miał ciężko a potem juz normalnie tzn. cos jakby stawiało mu opór przy pierwszych obrotach. Tulejki wymieniałem, aku mam nowy, szczotki są ok. Czy to może być kwestia zaplonu? Słyszałem jest przestawiany zapłon przy montażu instalacji LPG.Autko mam dopiero pół roku i nie wiem dlaczego tak sie dzieje.Na forum nie znalazłem odpowiedzi.Help Me bo szkoda mi nowego aku.
Wymina bendixu niestety nie pomogła, więc co to może być?
[ Dodano: 06 Sie 2007 13:54 ]
Czy może to być wina ustawienia zapłonu? Np. przedwczesny zapłon w związku z instalacją gazową. Bo rozrusznik pracuje raz normalnie raz ma ciężko przy pierwszych obrotach.Mam dodatkowy ukryty wyłącznik zapłonu, kiedy odłącze zapłon rozrusznik kręci normalnie.
[ Dodano: 06 Sie 2007 13:54 ]
Czy może to być wina ustawienia zapłonu? Np. przedwczesny zapłon w związku z instalacją gazową. Bo rozrusznik pracuje raz normalnie raz ma ciężko przy pierwszych obrotach.Mam dodatkowy ukryty wyłącznik zapłonu, kiedy odłącze zapłon rozrusznik kręci normalnie.
No i byłem u elektryka , a on stwierdził że wszystko ok. Mam ukryty wyłącznik zapłonu i zauważyłem, że jak wyłącze nim zapłon to rozrusznik kręci bez tych oprów.
[ Dodano: 22 Paź 2007 15:39 ]
Lekarstwem było przestawienie zapłonu. Opóźniłem go bo był zbyt wczesny na bezynę, nie wiem jak teraz będzie mi gaz palił.
[ Dodano: 22 Paź 2007 15:39 ]
Lekarstwem było przestawienie zapłonu. Opóźniłem go bo był zbyt wczesny na bezynę, nie wiem jak teraz będzie mi gaz palił.