Drgania kierownicy :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Drgania kierownicy :(
Witam wszystkich
Mam problem z kierownicą i prawdopodobnie z hamulcami. Już pisze w czym rzecz. Problem polega na tym, że przy prędkości powyżej 60 km/h i delikatnie hamuje kierownica dostaje drgań, nawet drgania sa odczuwalne na przednich fotelach kierowcy jak i pasażera, natomiast poniżej predkości 60 km/h wszystko jest wporządku. Podejrzewalem że to może być coś od ABS wiec na bocznej drodze rozpedziłem samochód i gwałtownie zachamowalem auto zachowało sie pozytywnie więc nie wiem w czym problem
Proszę o pomoc o jakieś pomysły badź sugestie od czego dzieją sie takie drgania kierownicy. Z góry dziekuję 
Ostatnio zmieniony czw wrz 20, 2007 18:45 przez Chester, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie trzy możliwości
- źle wywarzone koła, lub jakiś odważnik mógł spaść
- powichrowane tarcze i dostaje bicia
- opona
- źle wywarzone koła, lub jakiś odważnik mógł spaść
- powichrowane tarcze i dostaje bicia
- opona
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Maćko1979
- Użytkownik

- Kontakt:
Sprawdź jeszcze tylne tarcze, mimo że na chłopski rozum można wziąć co mają tylne tarcze do bicia kierownicy ale mają i tą opcję też sprawdź oprócz oczywiście tych co piszą koledzy wyżej. Mówisz że wymieniałeś tarcze na nowe...... a nie przygrzałeś ich albo coś.
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
- Maćko1979
- Użytkownik

- Kontakt:
Wiesz samo przegrzanie bardzo tarczom nie szkodzi ale jak np po przegrzaniu wjechałeś w kałuże i nagle się schłodziły to mogły się zwichrować...Chester pisze:Nie podejrzewam żeby były przegrzane ale posprawdzam wszystko.
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.