Drgania kierownicy :(

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Drgania kierownicy :(

Post autor: Chester » czw wrz 20, 2007 18:42

Witam wszystkich :) Mam problem z kierownicą i prawdopodobnie z hamulcami. Już pisze w czym rzecz. Problem polega na tym, że przy prędkości powyżej 60 km/h i delikatnie hamuje kierownica dostaje drgań, nawet drgania sa odczuwalne na przednich fotelach kierowcy jak i pasażera, natomiast poniżej predkości 60 km/h wszystko jest wporządku. Podejrzewalem że to może być coś od ABS wiec na bocznej drodze rozpedziłem samochód i gwałtownie zachamowalem auto zachowało sie pozytywnie więc nie wiem w czym problem :( Proszę o pomoc o jakieś pomysły badź sugestie od czego dzieją sie takie drgania kierownicy. Z góry dziekuję :)
Ostatnio zmieniony czw wrz 20, 2007 18:45 przez Chester, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » czw wrz 20, 2007 18:48

może ja przytoczę przykład z własnego "podwórka" co prawda nie mk4 ale po wymianie gum, na wahaczach i wymianie klocków (się kończyły)problem zniknął przy każdej prędkości moge hamować i kierownica ani drgnie

Awatar użytkownika
Kulon
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Kulon » czw wrz 20, 2007 19:44

Dla mnie trzy możliwości
- źle wywarzone koła, lub jakiś odważnik mógł spaść
- powichrowane tarcze i dostaje bicia
- opona

Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Chester » czw wrz 20, 2007 20:08

Jak narazie dzieki za rady jutro wejde pod samochód to zobacze czy nie ma jakichś luzów na drążku a co do tarcz i klocków to byly niedawno wymieniane więc podejrzewam że to odpada ale pojade sprawdzić wyważenie kół :)

Awatar użytkownika
Maćko1979
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Maćko1979 » czw wrz 20, 2007 21:39

Sprawdź jeszcze tylne tarcze, mimo że na chłopski rozum można wziąć co mają tylne tarcze do bicia kierownicy ale mają i tą opcję też sprawdź oprócz oczywiście tych co piszą koledzy wyżej. Mówisz że wymieniałeś tarcze na nowe...... a nie przygrzałeś ich albo coś.

Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.

Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Chester » czw wrz 20, 2007 21:45

Nie podejrzewam żeby były przegrzane ale posprawdzam wszystko.

Awatar użytkownika
Maćko1979
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Maćko1979 » czw wrz 20, 2007 21:52

Chester pisze:Nie podejrzewam żeby były przegrzane ale posprawdzam wszystko.
Wiesz samo przegrzanie bardzo tarczom nie szkodzi ale jak np po przegrzaniu wjechałeś w kałuże i nagle się schłodziły to mogły się zwichrować...

Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.

Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Chester » czw wrz 20, 2007 22:03

Może masz racje nie bede sie spierał bo to co mówisz w moim wykonaniu może być prawdo podbne :P, za kilka dni też mam przegląd wiec przetrzepie te auto i sprawdze drążek :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”