Niezbedne wymiany w nowym aucie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Niezbedne wymiany w nowym aucie
Witam
jestem szczęsliwym podiadaczem golfa MK2 od 2 tygodni ale jestem zmuszony przeprowadzić malutki remon a raczej wymiane niezbędnych elementów
mam wiec pytanie do Was. ile mogą kosztowąć te naprawy wymiany??
-filtr powietrza
-olej/filtr oleju
-pasek rozrządku komplet
-linka gazu i sprzęgła płyn do chłodnicy itp??
mam również ptyanie czy nalezy na coś zwrócić szczególną uwage albo wymienić za wczas??
pozdrawiam Grzegorz
jestem szczęsliwym podiadaczem golfa MK2 od 2 tygodni ale jestem zmuszony przeprowadzić malutki remon a raczej wymiane niezbędnych elementów
mam wiec pytanie do Was. ile mogą kosztowąć te naprawy wymiany??
-filtr powietrza
-olej/filtr oleju
-pasek rozrządku komplet
-linka gazu i sprzęgła płyn do chłodnicy itp??
mam również ptyanie czy nalezy na coś zwrócić szczególną uwage albo wymienić za wczas??
pozdrawiam Grzegorz
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dogu18, jeszcze pasek klinowy sobie dodaj :PPP
dogu18, tak szczerze Ci powiem ze jedyne co byś tu mógł oddać do mechanika zeby Ci wyminieli to pasek rozrządu bo rozumiem ze na tym sie nie znasz :PP
Ale filtry ????? i reszta to woła o pomste do nieba :PPP golf 2 jest tak prostym samochodem ze mając podstawowe klucze sobie poradzisz ) no chyba ze nie mzoesz odkręcić filtra oleju to ok ....
szkoda kasy na coś co mozna zrobić samemu
dogu18, tak szczerze Ci powiem ze jedyne co byś tu mógł oddać do mechanika zeby Ci wyminieli to pasek rozrządu bo rozumiem ze na tym sie nie znasz :PP
Ale filtry ????? i reszta to woła o pomste do nieba :PPP golf 2 jest tak prostym samochodem ze mając podstawowe klucze sobie poradzisz ) no chyba ze nie mzoesz odkręcić filtra oleju to ok ....
szkoda kasy na coś co mozna zrobić samemu
Re: Niezbedne wymiany w nowym aucie
[quote="dogu18"]Witam
jestem szczęsliwym podiadaczem golfa MK2 od 2 tygodni
Nie podałeś rodzaju silnika, więc ceny podam takie na +/-:
-filtr powietrza do 20zł
-olej/filtr oleju do 100zł z wymianą
-pasek rozrządku + rolka + napinacz to koszt ok 150zł, z pompą wody - do 200zł
-linka gazu 15zł
-linkasprzęgła 30zl
-płyn do chłodnicy 5zł za litr.
Sprawdź stan klocków hamulcowych, tarcz, opon, wszelkich luzów w zawieszeniu i układzie kierowniczym, stan tulei metalowo- gumowych, pasowałoby jeszcze zmienić i płyn hamulcowy (ok 20zł/litr) i nic tylko cieszyć się długim nie dokładaniem grosza do auta;-)
Pzdr.
jestem szczęsliwym podiadaczem golfa MK2 od 2 tygodni
Nie podałeś rodzaju silnika, więc ceny podam takie na +/-:
-filtr powietrza do 20zł
-olej/filtr oleju do 100zł z wymianą
-pasek rozrządku + rolka + napinacz to koszt ok 150zł, z pompą wody - do 200zł
-linka gazu 15zł
-linkasprzęgła 30zl
-płyn do chłodnicy 5zł za litr.
Sprawdź stan klocków hamulcowych, tarcz, opon, wszelkich luzów w zawieszeniu i układzie kierowniczym, stan tulei metalowo- gumowych, pasowałoby jeszcze zmienić i płyn hamulcowy (ok 20zł/litr) i nic tylko cieszyć się długim nie dokładaniem grosza do auta;-)
Pzdr.
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
amortyzatory to bede musiał wymienić bo te już są troche zużyte ale narazie się wstrzymam aż odłoże na jakieś leprz może spotowe:))
pozdrawiam
[ Dodano: 22 Wrz 2007 12:43 ]
Witam
dziękuje za rady a czy jak auto bedzie naprawiane to nalezy zwrucic jeszcze na coś uwage albo wymienić jakiś drobiazg który uchroni mnie przed przyszłymi awariami??
mama narazie pieniądze i cze zrobić to wszystko do pożadku żebym mieć swiąty spokój:))
pozdro dogu18
pozdrawiam
[ Dodano: 22 Wrz 2007 12:43 ]
Witam
dziękuje za rady a czy jak auto bedzie naprawiane to nalezy zwrucic jeszcze na coś uwage albo wymienić jakiś drobiazg który uchroni mnie przed przyszłymi awariami??
mama narazie pieniądze i cze zrobić to wszystko do pożadku żebym mieć swiąty spokój:))
pozdro dogu18