Licznik kilometrów i inne - problem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

qbap
Mały gagatek
Mały gagatek

Licznik kilometrów i inne - problem

Post autor: qbap » ndz wrz 16, 2007 22:36

Witam jestem Świerzym posiadaczem golfa 2 1.8 lpg na wielopunkcie z roku 88/94 :) Moj pierwszy samochód :okej:
Tyle wstępu a teraz do rzeczy.
Mam problem z licznikiem przejechanych kilometrów otóż stanął on i nie chce ruszyć dalej później włączył sie na chwile (przy tym strasznie hałasował) stanął i znów zaczął działać przez ok 15 kilometrów i znowu padł i stoi ( za 2 razem chodził cicho, ale było słychać cichutkie drapanie) Prędkościomierz pokazuje obroty tez są . I tu moje pytanie-co to może być czy komuś sie cos takiego przytrafiło się ew jak to naprawić??
Druga sprawa-stacyjka, czasami nie mogę zgasić silnika kluczykiem musze go zdusić żeby zgasł : / Czy jest to do zrobienia jakimś sposobem czy trzeba wymieniać?
Trzecia sprawa:) - kierunkowskazy same nie odbijają(sporadycznie sie zdarzy) i tu to samo pytanie, co ze stacyjka:)
Z góry serdeczne dzięki za pomoc.
Pozdro

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » pn wrz 17, 2007 02:28

1 wyrobiły sie zebatki proponujesz szukac nowy licznik
3 manetka sie wyrobila

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

qbap
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: qbap » śr wrz 19, 2007 14:26

o kurcze niesamowicie mi pomogliscie ;/

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: grandi » śr wrz 19, 2007 15:19

Stary ale masz wymagania jedz do serwisu tam Ci pomogą :rotfl:

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

qbap
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: qbap » śr wrz 19, 2007 23:32

a moze mi ktos powie co moze byc przyczyna zbyt duzego spalania gazu ?

Awatar użytkownika
Włochaty
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Włochaty » czw wrz 20, 2007 00:26

qbap pisze:Mam problem z licznikiem przejechanych kilometrów otóż stanął on i nie chce ruszyć dalej później włączył sie na chwile (przy tym strasznie hałasował) stanął i znów zaczął działać przez ok 15 kilometrów i znowu padł i stoi ( za 2 razem chodził cicho, ale było słychać cichutkie drapanie)
to sa wyrobione tryby w liczniku, poszukaj jakiegos starego i wymien

qbap pisze:Druga sprawa-stacyjka, czasami nie mogę zgasić silnika kluczykiem musze go zdusić żeby zgasł : / Czy jest to do zrobienia jakimś sposobem czy trzeba wymieniać?
posprawdzaj kable przy stacyjce czy sie wszystkie dobrze trzymaja
qbap pisze:Trzecia sprawa:) - kierunkowskazy same nie odbijają(sporadycznie sie zdarzy) i tu to samo pytanie, co ze stacyjka:)
maetak do pupu :bigok:
o kurcze niesamowicie mi pomogliscie ;/
koega Ci udzielil poprawnych odpowiedzi, powinnienes podziekowac :bigok:
qbap pisze:a moze mi ktos powie co moze byc przyczyna zbyt duzego spalania gazu ?
wciskaj spokojniej pedal gazu :helm: lepiej napisz jaki masz silnik i ile Ci pali :bajer:

qbap
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: qbap » czw wrz 20, 2007 17:12

zkoega Ci udzielil poprawnych odpowiedzi, powinnienes podziekowac :bigok:

dziekuje ;]

wciskaj spokojniej pedal gazu :helm: lepiej napisz jaki masz silnik i ile Ci pali :bajer:[/quote]

Pisalem na wstepie :) 1,8 nie moge stwierdzic ile pali bo nie wiem ile przejechalem kilometrow teoretycznie mial palic 10 gazu na 100 ale zdaje mi sie ze jest to lepiej jak 15 :/

Wyszla nastepna sprawa ;/ akumulator mi padl kupilem nowy pochodzil tydzien i dzis po nocy nie moglem odpalic wogule przy przekreceniu kluczyka slychac tylko pukniecie ,

Mierzylem napiecie na nim wczoraj bylo ponad 12V pobor pradu przy zgaszonzm silniku 12,5mA przy wlaczonym silniku napiecie podskoczylo do ponad 14V czyli alternator laduje.
Co to może byc ?? (zaowazylem ze przy przekrecaniu kluczyka zapala sie kontrolka akumulatora w pozucju przed rozruchem- czy to normalne ?)

Awatar użytkownika
Włochaty
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Włochaty » czw wrz 20, 2007 19:15

qbap pisze:Co to może byc ?? (zaowazylem ze przy przekrecaniu kluczyka zapala sie kontrolka akumulatora w pozucju przed rozruchem- czy to normalne ?)
to ze sie zapala to normalne

akumulator kupiles w supermarkecie? :bajer:

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: grandi » czw wrz 20, 2007 22:12

tankuje sie zbiornik do pelna przejezdza 100 km i dopelnia zbiornik i wiesz ile pali

[ Dodano: 20 Wrz 2007 22:13 ]
czy takie cyk jak chcesz odpalic?

qbap
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: qbap » czw wrz 20, 2007 22:39

Włochaty pisze:
qbap pisze:Co to może byc ?? (zaowazylem ze przy przekrecaniu kluczyka zapala sie kontrolka akumulatora w pozucju przed rozruchem- czy to normalne ?)
to ze sie zapala to normalne

akumulator kupiles w supermarkecie? :bajer:
dzieki

Domyslam sie podtekstu w tym pytaniu :P i odrazu mowie nie w sklepie motoryzacyjnym za 220 zl centre :)
grandilodz pisze:tankuje sie zbiornik do pelna przejezdza 100 km i dopelnia zbiornik i wiesz ile pali

[ Dodano: 20 Wrz 2007 22:13 ]
czy takie cyk jak chcesz odpalic?
Skad mam wiedziec czy juz przejechalem 100 jak nie mam licznika kilometrow !!
prosze nie czytac wybiorczo ;]
Tak najpierw cyk jak przekrecam kluczyk a potem cyk jak go zwalniam :)

Problem z odpalaniem juz rozwiazany poprosty mechanik "debil " nie dokrecil sruby i zaplon sie przestawil :)

Jezeli chodzi o spalanie bo napewno jest ono za duze :/ co moze byc przyczyna lub jak je zmiejszyc ??
za duze mam na mysli nawet 2 x wiekrze czyli mozliwe ze nawet 20 litrow na 100 !! ;/

[ Dodano: 28 Wrz 2007 19:12 ]
acha :/
Ostatnio zmieniony pt wrz 21, 2007 15:29 przez qbap, łącznie zmieniany 3 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”