opał power i podwójny zbiornik.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- malox
- Mały gagatek
- Kontakt:
opał power i podwójny zbiornik.
Cześć.Mój kolega na diselka.Jeździ na opale.(mówi że sie lepiej na tym jeździ jak na oleju napędowym).Problem jest taki:U nas zdarzają sie kontrole zielonych...No i moje pytanie czy ktoś z was ma jakiś pomysł na podwójny bak,ażeby jak pobierają paliwo do kontroli zapodać im zdrowe paliwo...Hmm ciekawostka.Pali mu ok 5 litrów opału.Koszt litra 2.40 zeta.Auto to mk 2 1.6 td 60ps.
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Na opale silnik dostaje po zaworach inna liczba oktanowa i paliwo suchsze mniejsze smarowanie wieksze zuzycie części. Zbiornik wykonasz to proste ale się wycwanili i teraz jeźdzą z analizatorem spalin mandat za takie coś 4 razy większy niż normalny około 2000 zł. Mam kumpla pracuje nad przełączeniem na ropke podczas dojazdu do kontroli ala gaz.
TUTENHAMON
Widziałem takie coś w Golfie u jednego gościa, w bagażniku miał butle przypominającą ala butla na gaz, przewody odłączone od normalnego, zaślepione w środku około 10 litrów ropy. Ciekawa przeróbka, nie pytałem gościa o szczegóły montażu, ale mówił, że można to zrobić bardzo tanim kosztem.
Volskwagen - Das Auto.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wydaje mi sie ze tutaj nie problem z tankowaniem, lecz z uczciwoscia kierowcow. Zlewaja ON i leja opalowke, a ON sprzedaja albo do swoich aut leja.malox pisze:z tym przełącznikiem to wystarczą elektrozawory.dobra dzięki coś sie wymyśli.tydzień temu była kontrola w gliwicac.Sprawdzali autobusy i wszystkie jeździły na opale.Nieźle...
Jesli chodzi o autobusy, to oni maja swoje stacje.
A paliwo w PKS jest chyba najlepszym paliwem jakie mozna w Polsce kupic.
Maja wlasnych kontrolerow, i dbaja o paliwo, bo kiedy autobus na trasie padnie z powodu paliwa, to stacja benzynowa ponosi wtedy koszty sciagniecia autobusu.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek