Witam!
Mam pytanie odnośnie tarczy sprzęgła. Kilka miesięcy temu wymieniłem kompletne sprzęgło odrazy podczas roboty wymieniłem uszczelniacze wału korbowego i skrzyni biegów.I jakiś czas temu sprzęgło zaczeło mi się ślizgać jeździłem tak aż dzisiaj zabrałem się i wymontowałem skrzynie żeby zobaczyć co się stało. I okazuje się że rozleciał się ten mały uszczelniacz wałka sprzęgłowego i tarcza sprzęgła jest zaoliwiona. I moje pytanie czy taką tarcze da się uratować (czy można ją wymyć) czy trzeba ją wymienić na nową? Tarcza nie jest zużyta wygląda dobrze(założyłem nowy komplet LUK) ale jest zafajdana olejem.
Zaoliwiona tarcza sprzęgła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
EmigrantGB
- Mały gagatek

Zaoliwiona tarcza sprzęgła
Ostatnio zmieniony śr wrz 19, 2007 12:20 przez EmigrantGB, łącznie zmieniany 1 raz.
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni
- Paweł Marek
- V.I.P.

Niedawno był temat o tym, ktoś polecał ją kapać w benzynie. Ja tam ze względu na dużą ilość pracy przy wymianie założyłbym nową żeby mieć pewność i spokój.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- majster heniek
- Forumowy spamer :)

- Auto: Jest
- Silnik: też