jak ustawic silnik 1.3 wielopunkt
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak ustawic silnik 1.3 wielopunkt
mam golfa 2 1.3 wielopunkt ze skrzynia 4.pali mi w miescie przy ciagłej jeździe 8,3 litra(trochę dużo?).miałem grzebane przy przepływomierzu ale ustawiłem go że silnik jest w miare dynamiczny.chciałbym zmniejszyć spalanie jeszcze troche wiec mam pytania:
1.czy śrubą na przepływomierzu dawke powietrza zmniejsza sie wkrecajac ja czy wykrecajac
2.czy bezposrednio po zmianie ustawienia przeplywomierza dawka paliwa ustawia sie sama czy trzeba robic reset kompa?
Pomyslalem ze mogłbym wszystko ustawic za pomoca testera sondy lambda.dało by rade?POZD
1.czy śrubą na przepływomierzu dawke powietrza zmniejsza sie wkrecajac ja czy wykrecajac
2.czy bezposrednio po zmianie ustawienia przeplywomierza dawka paliwa ustawia sie sama czy trzeba robic reset kompa?
Pomyslalem ze mogłbym wszystko ustawic za pomoca testera sondy lambda.dało by rade?POZD
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ano sie nie zna jak takie pytania zadaje <wow> bedzie palic.... oj bedzie palic jak dalej pogrzebie:D
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Re: jak ustawic silnik 1.3 wielopunkt
zależy jak wyrąbany, mój był regulowany, pali "tylko" 8-9l na trasie (odcinki po 30km) i sporadycznie kilka km po mieście, ale raczej 80-90% trasa. jeżdżę nie więcej niż 100, skrzynia 4. silnik ma 220kkm wg budzika, druga cyfra nierówno - pewnie z 280kkm ma...JABcok20 pisze:mam golfa 2 1.3 wielopunkt ze skrzynia 4.pali mi w miescie przy ciagłej jeździe 8,3 litra(trochę dużo?).miałem grzebane przy przepływomierzu ale ustawiłem go że silnik jest w miare dynamiczny.chciałbym zmniejszyć spalanie jeszcze troche wiec mam pytania:
po ustawieniu zapłonu u mechanika, wyregulowaniu przepływomierza przeze mnie i zrobieniu reseta spalił mi 7,5 litra/100.ale raczej trasa mieszna(75trasa 25 miasto no i z dwa korki)czyli to całkiem nieźle:) a nie wierzyliście we mnie:P
mam jeszcze pomysł żeby ustawic idealnie według urządzenia do sprawdzania sondy lambda(czytałem że ma dawać napięcie 0,5v czy jakos tak)ale nie wiem czy jest ona dobra:(
na wolnych obrotach ja włącze światła i nawiew to spadają obroty i trzęsie sie strasznie.co to może być:(
czy z tej odmy(grzybek na zapłonie ma wychodzić jakieś pod?ciśnienie?
bo u mnie nic nie wyczuwam
mam jeszcze pomysł żeby ustawic idealnie według urządzenia do sprawdzania sondy lambda(czytałem że ma dawać napięcie 0,5v czy jakos tak)ale nie wiem czy jest ona dobra:(
na wolnych obrotach ja włącze światła i nawiew to spadają obroty i trzęsie sie strasznie.co to może być:(
czy z tej odmy(grzybek na zapłonie ma wychodzić jakieś pod?ciśnienie?
bo u mnie nic nie wyczuwam