Witam.
Rozmawiałem dzisiaj z mechanikiem na temat czujnika temperatury i gość powiedział mi że w golfach z silnikiem AEE sa podobno 3 czujniki temperatury, co mi się wydało absurdem.
Napewno jest w krućcu koło samej kopułki (taki czteroprzewodowy)
No i sam termostat w chlodnicy z tego co się orientuję.
Czy mechanior mnie wprowadził w błąd czy ma racje i ja nie wiem o innych czujnikach???
POZDRAWIAM
Czujniki temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
gopiter
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Termostat nie jest w chlodnicy tylko wlasnie w tym krućcu przy ktorym jest czujnik.Drugi czujnik znajduje sie w chlodnicy.
Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 21:42 przez gopiter, łącznie zmieniany 1 raz.
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...
- Paweł Marek
- V.I.P.

trochę niekonkretnie. Ten czteropinowy to dwa czujniki temperatury płynu, jeden do sterownika silnika drugi do wskazówki w liczniku. Kolejny to czujnik temperatury powietrza razem z czujnikiem MAP czyli ciśnienia w dolocie.danioo pisze:że w golfach z silnikiem AEE sa podobno 3 czujniki temperatury, co mi się wydało absurdem.
Jak ktoś ma klimę czy MFA to będzie ich więcej, jeśli chodzi o samo sterowanie pracą siknika to wiem o dwóch.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.