Dlaczego jak podmienie chipa immo blokuje mi silnik

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lokmen
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Dlaczego jak podmienie chipa immo blokuje mi silnik

Post autor: lokmen » wt wrz 18, 2007 09:41

Witajcie otóż nie wiem co jest samochod jeździ na z chip'owanym sterowniku.
Nr chp'softu 028 906 021 C
Nr na obudowie sterownika 028 906 021 AF
Na tym śmiaga wszystko dobrze immo nie blokuje.

Jak podmienie chip'a na taki co ma soft o nr. identycznym jak na obudowie czyli 028 906 021 AF zaczyna sie blokowanie immo

Obrazek

przy próbie połączenia się z immo Vagiem wywala takie coś:

Obrazek

Za którymś to razem udało mi się na chwile połączyć z immobilizerem poprzez VAG oto ekran:

Obrazek

Nie wiem czy może to mieć coś wspólnego ale równolegle z epromami sterownika zamieniłem również zegary na takie od MKIV ale nie wydaje mi sie aby to coś dało:

Obrazek

Najgorsze że nie mam pojęcia co jest przyczyną blokowania immo czyżbym potrzebował sterwnik z końcówką "C" tak jakmaja te kości na których wszysto działa czy trzeba przeprowadzić jakąś adaptację sterownika po zmianie kostek.
Za wszelką pomoc wielki :pub:
Pozdrawiam

lider.dh
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: lider.dh » wt wrz 18, 2007 11:04

mialem podobny problem chcialem wymienic sterownik i przepustnice bo moj cos nie gra z przepustnica
chcialem wymienic na dokladnie taki sam jak moj stary o tych samych numerach mechanik mi powiedzial ze musze zczytac pamiec immo ze starego sterownika i po zamontowaniu nowego wgrac przez waga na nowy sterownik bo inaczej bedzie blokowac silnik
tylko tyle wiem nie robilem tego jeszcze. moze ty wiesz jak to zrobic bede wdzieczny za lekcje

pozdrawiam
LiDeR

Awatar użytkownika
lokmen
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: lokmen » wt wrz 18, 2007 13:24

jak się dowiem to napewno powiem ale na razie to tylko mina karpia mi sie rysuje i niestety musze spowrotem zalozyc tamtego chipa bo niestety na tym golfik jest nie do odpalenia w morde jeża.

mirass
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: mirass » śr wrz 19, 2007 16:19

lokmen pisze:jak się dowiem to napewno powiem ale na razie to tylko mina karpia mi sie rysuje i niestety musze spowrotem zalozyc tamtego chipa bo niestety na tym golfik jest nie do odpalenia w morde jeża.
a próbowałeś dopasować sterownik do immo?
immo jest na osobnej kości w sterownikach - ta kość to 24c04 lub 24c02
jak coś to priv

www.vagtune.pl tel. 502730289

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”