Witam! Jadąc po malych nierownościach słyszę takie metaliczne stukanie w przednim zwieszeniu-nie są to amortyzatory bo były sprawdzane 3 miechy temu. Nie chodzi mi nawet o to zebyscie mi powiedzieli co dokładnie wymienić zeby przestało stukac- chce odswiezyć przednie zawieszenie żeby mieć spokoj na dluzszy czas i w zawiązku z tym moje pytnanie- ktore cześci w zawieszeniu powymieniac ( od conajmniej 3 lat nic nie było robione z zawiasem). Jakby ktoś był tak miły to proszę też o orientacyjne ceny tych czesci.
Pozdrawiam
Coś stuka z przodu na małych nierownościach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Coś stuka z przodu na małych nierownościach
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 12:56 przez cegla66, łącznie zmieniany 2 razy.
Zbieram na Passata B5 TDI.Kiedy zbiore nie wiadomo.Zainteresowanych sponsoringiem zapraszam na priv xD
OBNIŻENIU ZAWIECHA MÓWIE STANOWCZE NIE!
ta.no wszystko slicznie, piknie ale ja pytam co warto wymienic bo wiadomo ze niektore czesci sie zuzywaja szybcie, niektore wolniej a na przegladzie powiedzieli ze wszystko ok a jednak cos stuka wiec chce odswiezyc ten zawias a nie robic generalke zawiecha, Jakies dalsze propozycje?
Zbieram na Passata B5 TDI.Kiedy zbiore nie wiadomo.Zainteresowanych sponsoringiem zapraszam na priv xD
- Lukasz_mk2
- Forum Master

ja bym radził wejść pod auto z brechom i ruszać wszystko po kolei i wtedy zobaczysz co i jak.
PS. Ale myślę że pewnie się będą tłukły wahacze na mocowaniach do budy (2 miejsca) - nie wiem jak to fachowo nazwać ale jak wejdziesz pod auto to odrazu zobaczysz o co mi chodzi
PS. Ale myślę że pewnie się będą tłukły wahacze na mocowaniach do budy (2 miejsca) - nie wiem jak to fachowo nazwać ale jak wejdziesz pod auto to odrazu zobaczysz o co mi chodzi
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 13:38 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
tuleja met gum na wahaczu
sworzeń kulowy wahacza
końcówka drążka (gałka )
łożysko amortyz
na te elementy warto zwrócic uwage na naszych drogach zuzywają się bardzo szybko
jeśli chodzi o markę tych elmentów proponował bym FEBI
sworzeń kulowy wahacza
końcówka drążka (gałka )
łożysko amortyz
na te elementy warto zwrócic uwage na naszych drogach zuzywają się bardzo szybko
jeśli chodzi o markę tych elmentów proponował bym FEBI
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 13:59 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.