brak swiateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak swiateł
witam wszystkich. Mam problem ze swiatłami mijania raz są ,a raz znikają działakją tylko postojówki i światła drogowe brak regulacji wysokości świateł co może być przyczyną tego bezpieczniki są dobre chyba że gdzieś jest jakiś ukryty pomocy.
śliz
przecież drogowe mozesz załączyć z manetki po włączonym zapłonie ale to tylko mrygnięcie nie na stałe
[ Dodano: Nie Wrz 16, 2007 17:36 ]
[ Dodano: Nie Wrz 16, 2007 17:36 ]
z wyłącznika sterujesz światłami mijaniaGdyby to był włącznik nie świeciły by drogowe.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 16, 2007 17:36 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.
Może się mylę ale z włącznika świateł wychodzi jeden przewód zasilający ( czarno biały lub biało czarny nie pamiętam) który zasila światła mijania i drogowe. Dopiero manetka przy kierownicy przełącza zasilanie z jednego kabelka na światła mijania lub drogowe. Tak więc jeśli światła drogowe działają a światła mijania nie (tak zrozumiałem posta) wyłącznik działa poniewaz wychodzi z niego napięcie zasilające światła.
wtedy światła drogowe zasilane są z innego źródła niezależnego od włącznika światełdziejo pisze:przecież drogowe mozesz załączyć z manetki po włączonym zapłonie ale to tylko mrygnięcie nie na stałe
one loVWe
- Paweł Marek
- V.I.P.
dokładnie jest jak napisałeś.jawel pisze:Może się mylę ale z włącznika świateł wychodzi jeden przewód zasilający ( czarno biały lub biało czarny nie pamiętam) który zasila światła mijania i drogowe. Dopiero manetka przy kierownicy przełącza zasilanie z jednego kabelka na światła mijania lub drogowe. Tak więc jeśli światła drogowe działają a światła mijania nie (tak zrozumiałem posta) wyłącznik działa poniewaz wychodzi z niego napięcie zasilające światła. dziejo napisał/a:
przecież drogowe mozesz załączyć z manetki po włączonym zapłonie ale to tylko mrygnięcie nie na stałe
wtedy światła drogowe zasilane są z innego źródła niezależnego od włącznika świateł
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.