Katalizator kiedy wymiana
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Katalizator kiedy wymiana
po czym poznać, że katalizator jest niesprawny? czy może się zapchać? bo wiem, że się może rozsypać.
czy katalizator się wymienia w 10 letnim aucie czy po prostu wstawia rurę, to takie pytanie do praktyków
--
Szsz
passat 91 9A
czy katalizator się wymienia w 10 letnim aucie czy po prostu wstawia rurę, to takie pytanie do praktyków
--
Szsz
passat 91 9A
Re: Katalizator kiedy wymiana
Wymienia sie jesli jest niesprawny. a jednym z objawów z tego co sobie przypominam to lambda niepoprawnie pracuje jesli katalizator nie stawia żadnych oporów dla spalin. Jak wstawisz rure to też lambda nie za dobrze bedzie pracowac a co za tym idzie mieszanka paliwowo-powietrzna nie bedzie dobrze dobierana - wieksze spalanie mniejsza moc moze itp..szsz01 pisze:po czym poznać, że katalizator jest niesprawny? czy może się zapchać? bo wiem, że się może rozsypać.
--
Szsz
passat 91 9A
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
To co mowisz, to tylko czesciowa prawda - rzeczywiscie tak sie dzieje, jezeli sonda jest mocowana w samej puszce katalizatora. Jezeli jednak sonda znajduje sie przed katalizatorem to nic jej nie grozi, nie bedzie tez gorzej dzialacpaulox pisze:Jak wstawisz rure to też lambda nie za dobrze bedzie pracowac a co za tym idzie mieszanka paliwowo-powietrzna nie bedzie dobrze dobierana - wieksze spalanie mniejsza moc moze itp..
Wlasnie chyba na odwrót, na wysokich sie nie zbiera.daaroo pisze:jeszcze potym ze dodajesz gazu a samochod dobrze przyspiesza od troche wyższych obrotów
Niech mnie ktos poprawi jak sie mylę.
[url=http://www.twojafura.pl/auta/2403/crupez-citroen-saxo]Moje auto znajdziesz na [b]TwojaFura.pl[/b][/url]