Przepustnica - koledzy pomozcie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przepustnica - koledzy pomozcie
witam,
koledzy stanelo na tym ze jednak musze kupic nowa (uzywana) przepustnice o nr 037 133 064, nowa kosztuje 750 tylko w serwisie, uzywanej nigdzie nie moge kupic na allegro znalazlem identyczna tylko ze z numerem 037 133 064D podpowiedzcie czy by nie pasowala rozni sie tylko rozstawieniem rurek do plynu chlodzacego- gosc z allegro twierdzi ze takiej bez literki D nie ma
http://www.allegro.pl/item242681182_prz ... _nowa.html
koledzy stanelo na tym ze jednak musze kupic nowa (uzywana) przepustnice o nr 037 133 064, nowa kosztuje 750 tylko w serwisie, uzywanej nigdzie nie moge kupic na allegro znalazlem identyczna tylko ze z numerem 037 133 064D podpowiedzcie czy by nie pasowala rozni sie tylko rozstawieniem rurek do plynu chlodzacego- gosc z allegro twierdzi ze takiej bez literki D nie ma
http://www.allegro.pl/item242681182_prz ... _nowa.html
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 17:19 przez Itor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Porównywałem przepustnicę 064 i 064D. Ewidentnie różni się rozstawieniem rórek. Uważam, że mechanizmy mogą być takie same ale ja proponuje poszukać na szrotach częsci o tym samym numerze.
Mam nadzieje, że mechanik dobrze sprawdził i TPS jest faktycznie uszkodzony, bo czasem przepustnica nie chce się zaadoptować jak jest linka za ciasno naciągnięta.
Mam nadzieje, że mechanik dobrze sprawdził i TPS jest faktycznie uszkodzony, bo czasem przepustnica nie chce się zaadoptować jak jest linka za ciasno naciągnięta.
linka jest ok a na szrotach nie ma tej przepustnicy srtracilem na telefony juz majatek nikt nie ma takiej przepustnicy i tyle a rozstaw rurek chyba nie ma wielkiego znaczeniaJacenty85 pisze:Porównywałem przepustnicę 064 i 064D. Ewidentnie różni się rozstawieniem rórek. Uważam, że mechanizmy mogą być takie same ale ja proponuje poszukać na szrotach częsci o tym samym numerze.
Sprawdziłem w Etce i występuje tylko pod nr. 037 133 064. Też proponuję poszukać o takim samym numerze. Może różnić się czymś jeszcze oprócz rurkami od chłodzenia. Chyba, że masz możliwość kupić tą z 064D podstawić i w razie by nie pasowała zwrócić. Wówczas nic nie stracisz oprócz czasu.
VWpower Golf
znalazlem jeszcze taka 06A 133 064J ona tez jest do silnika AGG tylko do 1.6 moglbys sprawdzic czy to tez jest simosGENE pisze:Sprawdziłem w Etce i występuje tylko pod nr. 037 133 064. Też proponuję poszukać o takim samym numerze. Może różnić się czymś jeszcze oprócz rurkami od chłodzenia. Chyba, że masz możliwość kupić tą z 064D podstawić i w razie by nie pasowała zwrócić. Wówczas nic nie stracisz oprócz czasu.
ja wiem ze potrzebuje do 2 litrow ale zadna tych przepustnic nie jest od 2 litrow tylko od 1.6 do 1.8 ta 64J jest najbardziej zblizona wygladem do orginalu i tez jest od AGG dlatego nad nia sie zastanawiam ma ja ten sam gosc co 64DGENE pisze:Niestey nie ma w etce czy to jest simos. Ale ty przecież potrebujesz do 2,0l silnika przepustnicę. Dogadaj się z gościem o tą z literą 064D aby móc sprawdzić.
Do silnika 2 litry masz bez żadnych literek na końcu i raczej od 1,6 lub 1,8 nie będzie pasować. Z tego co pamiętam to silnik AGG występuje w Golfie tylko w poj. 2l. Nie ma silnika AGG 1,6 i 1,8. Ale skoro masz już namiary na dwie przepustnice to podstaw jedną lub drugą. Oznaczenie silnika AGG to 2l na 100% i nie ma innej pojemności silnika o takim samym oznaczeniu.
VWpower Golf
no ale czemu nie bedzie pasowac wymiary ma identyczne kwestia zaadaptowania go vagiem przeciez chodzi tylko o prace na jalowym potem i tak wszystkim steruje linka od gazuGENE pisze:Do silnika 2 litry masz bez żadnych literek na końcu i raczej od 1,6 lub 1,8 nie będzie pasować. Z tego co pamiętam to silnik AGG występuje w Golfie tylko w poj. 2l. Nie ma silnika AGG 1,6 i 1,8. Ale skoro masz już namiary na dwie przepustnice to podstaw jedną lub drugą. Oznaczenie silnika AGG to 2l na 100% i nie ma innej pojemności silnika o takim samym oznaczeniu.
http://www.allegro.pl/item239775589_prz ... _getz.html
Ostatnio zmieniony pt wrz 14, 2007 18:04 przez Itor, łącznie zmieniany 1 raz.
A czy rozstaw otworów mocujących jest taki sam i czy średnica samej przepustnicy jest taka sama? Według mnie to powinien w 1,6 przelot być mniejszy niż w 2,0l. Wiąże się to z ilością zasysanego powietrza. W 2,0l przy jednym cyklu zasysa napewno więcej powietrza na 100%. Może być tak, że być może od 1,6 będzie pasować ale nie uzysasz na niej max obrotów i max mocy silnika. A na allegro masz tylko do 1,6l przepustnice, a to oznaczenie silnika AGG w Seacie !,6 to na 100% pomyłka w druku. Ja bym nie ryzykował na twoim miejscu z tymi przepustnicami.
VWpower Golf
kurde no to skad wziac orginal nigdzie nie ma nie mam 750 zl na nowaGENE pisze:A czy rozstaw otworów mocujących jest taki sam i czy średnica samej przepustnicy jest taka sama? Według mnie to powinien w 1,6 przelot być mniejszy niż w 2,0l. Wiąże się to z ilością zasysanego powietrza. W 2,0l przy jednym cyklu zasysa napewno więcej powietrza na 100%. Może być tak, że być może od 1,6 będzie pasować ale nie uzysasz na niej max obrotów i max mocy silnika. A na allegro masz tylko do 1,6l przepustnice, a to oznaczenie silnika AGG w Seacie !,6 to na 100% pomyłka w druku. Ja bym nie ryzykował na twoim miejscu z tymi przepustnicami.