a TD jeszcze więcej tak ze te dane to mi wogóle nie pasują...zaprzal pisze:poza tym mk2 w dieslu tez nie wazy 900 tylko wiecej
Jak zwiększyć moc w 1.6D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ta sama płyta,podłogowa więc coś jest nie tak...............Ta sama szerokość i odstęp między osiami..Bak paliwa ten sam.VW nie zdziwia prostota to podstawa, przynajmniej w starszych..Lukas-182 pisze:Jakoś też mi się nie chce wierzyć, że tylko 15kg, przecież taka pupa musi coś ważyć, blacha, podwozie dłuższe, większy bak paliwa i tylko 15kg, na pewno więcej, coś ponad tonę.
Jak to coś nie tak, jetta ma wszystko to samo co golf a nawet mniej bo odchodzi wycieraczka tył wraz z silniczkiem , pokrywa bagażnika [ w sedanie jest dużo lżejsza] trochę inaczej zbudowany tył [ jest większy ale lżejszy niż w golfie , ], no i duperele jak półka tylna i boczki.marek29 pisze:Ta sama płyta,podłogowa więc coś jest nie tak...............Ta sama szerokość i odstęp między osiami..Bak paliwa ten sam.VW nie zdziwia prostota to podstawa, przynajmniej w starszych..Lukas-182 pisze:Jakoś też mi się nie chce wierzyć, że tylko 15kg, przecież taka pupa musi coś ważyć, blacha, podwozie dłuższe, większy bak paliwa i tylko 15kg, na pewno więcej, coś ponad tonę.
Pamiętaj o porównaniu jetty i golfa w wersjach gdzie są 4 pary drzwi [ golf ma 5 ]
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
dla mnie to bzdura, jetta to nic innego jak golf z doklejonym bagaznikiem, jak cos wiekszego moze byc lzejsze?Djeight pisze:Jak to coś nie tak, jetta ma wszystko to samo co golf a nawet mniej bo odchodzi wycieraczka tył wraz z silniczkiem , pokrywa bagażnika [ w sedanie jest dużo lżejsza] trochę inaczej zbudowany tył [ jest większy ale lżejszy niż w golfie , ], no i duperele jak półka tylna i boczki.marek29 pisze:Ta sama płyta,podłogowa więc coś jest nie tak...............Ta sama szerokość i odstęp między osiami..Bak paliwa ten sam.VW nie zdziwia prostota to podstawa, przynajmniej w starszych..Lukas-182 pisze:Jakoś też mi się nie chce wierzyć, że tylko 15kg, przecież taka pupa musi coś ważyć, blacha, podwozie dłuższe, większy bak paliwa i tylko 15kg, na pewno więcej, coś ponad tonę.
Pamiętaj o porównaniu jetty i golfa w wersjach gdzie są 4 pary drzwi [ golf ma 5 ]
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
mnie tez to dziwi... ale jak patrze na Jette to zauwaz ze tyl auta jakos zawsze wyzej stoi....w poruwnanio z golfem to tak jakby jetta byla lżejsza z tylu..... moze cosik myle....albo niedowidze.....aaa nawet kolega ma jette z Raichu i wlasnie mu tez dupcia wyzej stoi....zaprzal pisze:jak cos wiekszego moze byc lzejsze?
[ Dodano: 11 Wrz 2007 17:12 ]
oczywiscie na serynym zawieszeniu
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Takie małe podsumowanie dla założyciela tematu, bo coś temat się rozbiega.
Tak więc, zmieniaj silnik na jakiś z turbo, polecam 1.6TD (JR, SB ) lub 1.9TD (AAZ), bardzo fajne silniki z ogromnym potencjałem mocy. W uturbianie diesla się nie baw, powiem ci, że jakbym nie miał części przy sobie, to na pewno bym się za to nie brał, dużo roboty i części.
Pozdrawiam.
Ps. I tak Jetta II jest cięższa od Golfa II
Tak więc, zmieniaj silnik na jakiś z turbo, polecam 1.6TD (JR, SB ) lub 1.9TD (AAZ), bardzo fajne silniki z ogromnym potencjałem mocy. W uturbianie diesla się nie baw, powiem ci, że jakbym nie miał części przy sobie, to na pewno bym się za to nie brał, dużo roboty i części.
Pozdrawiam.
Ps. I tak Jetta II jest cięższa od Golfa II