Poszukuję oznaczenia przekaźnika do świateł który był w starszych golfach na pewno, dlatego zawracam wam trochę głowę. Jest to przekaźnik bistabilny czyli podanie napięcia na cewkę przekaźnika powodowało załączenie przekaźnika a kolejne podanie prądu powodowało wyłączenie przekaźnika. Jeśli ktoś z was byłby mi w stanie pomóc byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Przekaźnik do świateł.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No to ktoś mnie wprowadził w błąd :green_fuck: , bo tak słyszałem że właśnie przekaźnik od świateł w golfie I czy garbusie jest bistabilny. sorki za zamieszanie ale jak by ktoś coś wiedział może o innym bistabilnym przekaźniku na 12V. to też chętnie łyknę bo nic nie mogę znaleźć.
Pozdrawiam
p.s. już znalazłem "przekaźnik impulsowy produkowany dla Volswagena o takim kodzie 411941583B R200958"
Pozdrawiam
p.s. już znalazłem "przekaźnik impulsowy produkowany dla Volswagena o takim kodzie 411941583B R200958"
Ostatnio zmieniony śr wrz 12, 2007 22:45 przez moons, łącznie zmieniany 1 raz.
-
GRIZLI
- Użytkownik

- Kontakt:
Ani Mk1, ani Mk2 tym bardziej Mk3 nie posiadał takiego przekaźnika. A poza tym, gdzie to napisane, że przekaźnik jest od świateł? Jest mnogość układów mogących być zasilanych w taki sposób. A we wspomnainym trabancie, przekaźnik ten był raczej mechaniczny, odpowiedznio skonstruowane były zapadki napedzane elektromagnesem.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]