Problem z zamontowaniem regulatora cisnienia paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Problem z zamontowaniem regulatora cisnienia paliwa

Post autor: Itor » wt wrz 11, 2007 22:00

witam,
koledzy dzisiaj wymontowalem regulator cisnienia paliwa zeby przeczyscic go i zobaczyc w jakim jest stanie i mam problem z zamontowaniem go zadna to filozofia poniewaz wchodzi on na delikatny wcisk i blokuje sie go metalowym zaciskiem, wszytko byloby git gdyby nie fakt ze po zamontowaniu tego regulatora spowrotem wycieka spod niego benzyna, wycieka to za malo powiedziane ona tryska jak z kranu na laczeniach czy ja zle montuje czy juz nie wiem co, pomozcie bo oszaleje

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt wrz 11, 2007 22:42

No kurcze nie wiem, oringi chyba poszły bo co innego, chyba że za mało wciskasz go w środek,nie wchodzi wcale lekko pod koniec, sporo siły trza użyć, i potem zawleczkę wpychasz nie w jej gniazdo tylko bardziej na zewnątrz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Itor » wt wrz 11, 2007 22:48

Paweł Marek pisze:No kurcze nie wiem, oringi chyba poszły bo co innego, chyba że za mało wciskasz go w środek,nie wchodzi wcale lekko pod koniec, sporo siły trza użyć, i potem zawleczkę wpychasz nie w jej gniazdo tylko bardziej na zewnątrz.
wciskam cybant w ten rowek
Obrazek

michal0604
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: michal0604 » wt wrz 11, 2007 23:05

Posmaruj oringi smarem. Może któryś się przewija ze względu na suchą powierzchnię. (benzyna nie daje poślizgu, nie jest tłusta). Pozdrawiam.

michal0604

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt wrz 11, 2007 23:16

POkręcaj nim wciskając, wtedy się nie przywinie, i posmaruj smarem jak kolega wyżej radzi. Tylko teraz po nieudanej próbie obejrzyj ten oring czy się nie spartolił.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

michal0604
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: michal0604 » wt wrz 11, 2007 23:24

Paweł Marek pisze:POkręcaj nim wciskając, wtedy się nie przywinie, i posmaruj smarem jak kolega wyżej radzi. Tylko teraz po nieudanej próbie obejrzyj ten oring czy się nie spartolił.
Potwierdzam. Mógł się "skaleczyć"

michal0604

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Itor » śr wrz 12, 2007 07:28

Paweł Marek pisze:POkręcaj nim wciskając, wtedy się nie przywinie, i posmaruj smarem jak kolega wyżej radzi. Tylko teraz po nieudanej próbie obejrzyj ten oring czy się nie spartolił.
nie no oringi wygladaja jak nowki, a skad wziac nowe?
nie ma prawa zaden z tych oringow sie przewinac poniewaz regulator wchodzi bez wiekszych oporow
Ostatnio zmieniony śr wrz 12, 2007 07:30 przez Itor, łącznie zmieniany 1 raz.

zyggy
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: zyggy » śr wrz 12, 2007 08:02

a ja oglądając fotki, myślę, że powinien głębiej wejść i ten zacisk powinien być ponad tą najszerszą częścią, czyli na foto ze strzałką bardziej w prawo

pzdr
zyggy

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Itor » śr wrz 12, 2007 14:59

zyggy pisze:a ja oglądając fotki, myślę, że powinien głębiej wejść i ten zacisk powinien być ponad tą najszerszą częścią, czyli na foto ze strzałką bardziej w prawo

pzdr
zyggy
probowalem tak ale nie daje cholera rady pudziana trzebaby do takiej operacji

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr wrz 12, 2007 15:42

zmierz sobie suwmiarka głębokośc gniazda na regulator , a następnie wysokość samego regulatora , wtedy bedziesz wiedział na jaką głębokośc ma wejść , kolega miał racje pisząc że ma zapinka wchodzić na górny kołnierz regulatora , widocznie wciskając go w gniazdo robisz ciśnienie międzu regulatorem a gniazdem , bo oring go uszczelnia

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Itor » śr wrz 12, 2007 17:12

miś fazi pisze:zmierz sobie suwmiarka głębokośc gniazda na regulator , a następnie wysokość samego regulatora , wtedy bedziesz wiedział na jaką głębokośc ma wejść , kolega miał racje pisząc że ma zapinka wchodzić na górny kołnierz regulatora , widocznie wciskając go w gniazdo robisz ciśnienie międzu regulatorem a gniazdem , bo oring go uszczelnia
wcisnalem!!! i jest git

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”