Pompa wtryskowa. Co to za elementy

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pdmcyc » ndz wrz 09, 2007 19:23

Jest to do wyrównania ciśnienia atmosferycznego w grzybku.

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pdmcyc » ndz wrz 09, 2007 19:29

Ja mam tak samo u siebie i tez troche leci przez tą gumkę.

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » ndz wrz 09, 2007 19:29

nie, nie powinna leciec

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pdmcyc » ndz wrz 09, 2007 19:30

zaprzal,

To co zrobić żeby nie leciała?? To znaczy leciała nie leci że sika ale mokro pod tym jest.

djozi21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: djozi21 » ndz wrz 09, 2007 19:55

Mam podobnie jak u ciebie , ropa wycieka podczas gdy silnik pracuje na wyższych obrotach, przegazuj go na postoju to zobaczysz czy dużo ci leci z tego odpowietrznika, ja wpiełem to do przewodu powrotnego z wtrysków i jeżdżę tak już 3 miechy i nic sie nie dzieje .
Ostatnio zmieniony ndz wrz 09, 2007 19:59 przez djozi21, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » ndz wrz 09, 2007 20:29

pdmcyc pisze:To co zrobić żeby nie leciała?
nie wiem.

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

bogoria
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: bogoria » ndz wrz 09, 2007 22:28

usterkę można usunąć na trzy sposoby
1.szukajka - był już post na temat podłaczenia odpowietrznika do systemu powrotu paliwa
2.fachowiec - dla nieżdzierającego to ok 50 zeta(nie daj sobie wmówić, że trzeba demontować pompę)
3. jeśli jesteś manualny to dwa browce i zaczynasz rozbierać grzybek(4 śruby) i pod przeponą będzie oring, który uszczelnia komorę przepony
powodzenia :pub: :okej:
ps. dopóki nie cieknie ciurkiem to olej to. na pracę silnika nie ma to wpływu, ale jeśli zacznie ciec mocniej, to masz dyskomfort zalanego miejscowo silnika
Ostatnio zmieniony ndz wrz 09, 2007 22:33 przez bogoria, łącznie zmieniany 1 raz.

skarredasch
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: skarredasch » pn wrz 10, 2007 15:42

tez mialem tam mokro...maly oring do wymiany...byl on przyczyna wycieku (mokrosci) i babelkow w przewodach paliwowych...po wymianie u pompiarza (rozebral czesc pompy) sucho i brak babelkow w przewodach...przy okazji wszystko wyczyscil, przemyl i wyregulowal po swojemu (tez ma golfika) i jezdzi jak zloto...koszt 50 zl...

Awatar użytkownika
mufa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mufa » sob lis 17, 2007 12:11

Też cieknie mi z tego przelewu. Więc odkręciłem te 4 śruby(tak jak napisał bogoria) od membrany. Zdjąlem ją i nie widziałem tam żadnego oringa, tylko sprężyna. Do membrany jest przykręcony trzpień. Myślałem ,że jest tam głęboko gdzie wchodzi ten trzpień ale nic tam nie widać.
Czy ktoś może mi pomóc???Pompiarz zaśpiewał mi 400 zł. Powiedział ,że pompa jest do regeneracji.

Awatar użytkownika
wafel190
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: wafel190 » sob lis 17, 2007 21:14

Jak trafisz do dobrego pompiarza to zrobi ci to w granicach 100zł. Trzeba zdjąć góre pompy i w zależności jaką masz pompe to albo wybić kulki i wyjąć taką dziwną ośkę i dopiero tam sie dostaniesz do oringu. W starszych pompach nie ma wpitych kulek tylko są wkręcone śruby więc sprawa jest łatwiejsza. U mnie skończyło sie to tak że zrobiłem góre pompy to za pare dni puścił mi ten największy oring na głowiczce więc zdecydowałem sie na usczelnianie całej pompy no i wsumie mnie wyniosło 4 stówki. Nie jest to regułą że rozczelni sie gdzieś indziej ale mówią że często sie tak zdarza.Teraz sie borykam z jej dobrym wyregulowaniem bo mi coś nie tak poustawiali.

slawek317
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: slawek317 » wt lip 29, 2008 20:54

Witam, chciałbym odnowić temat u mnie również kapie stad ropa i chce właśnie wymienić tą uszczelkę. Moje pytanie czy, aby to zrobić mogę po prostu odkręcić tylko tą śrubę zaznaczoną powyżej na zdjęciach w czerwonym kwadracie czy trzeba zdejmować górę grzybka?Bo z tego co widziałem na zdjęciach pomp to chyba tam w środku pod membraną grzybka jest nakrętka? Mam również wyciek przy tej sprężynie od gazu ale tam to wiem że musowo zdejmować cała górę pompy. Z góry dzięki za odpowiedz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”