Pierwsze podpięcie - wyjaśnienie błedów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Pierwsze podpięcie - wyjaśnienie błedów
Panowie wczoraj pierwszy raz podpiołem golfa pod VAG, wyszły mi następujące błedy:
Pierwszy z tego co czytałem odpowiedzialny jest za mruganie kontrolki świec i trzeba wymienić ten czujnik
Drugi i trzeci to czrna magia i prosze o wytłumaczenie
Czwarty czytałem ze może wyskoczyć przy włączonym zapłonie i nie bardzo się nim należy przejmować, prawda to?
Pierwszy z tego co czytałem odpowiedzialny jest za mruganie kontrolki świec i trzeba wymienić ten czujnik
Drugi i trzeci to czrna magia i prosze o wytłumaczenie
Czwarty czytałem ze może wyskoczyć przy włączonym zapłonie i nie bardzo się nim należy przejmować, prawda to?
Ostatnio zmieniony pn wrz 10, 2007 21:46 przez wojtek_sari, łącznie zmieniany 1 raz.
00741-Układ nadzorowania pedału hamulca - Monitoring statusu pozycji pedału
01268-Nastawnik dawki N146 Różnica w regulacji,Dostosowanie ilości – N146 (Uszkodzona pompa wtryskowa /przestawiony mechanizm nastawnika dawki – uszk elektryczne)
00625-Czujnik/sygnał prędkości pojazdu G22 (przerwa lub zwarcie pomiędzy zest wskaźn)
Na początek wszystko skasuj, pojeździj trochę i przypomnij sobie czy coś nie było grzebane , później sprawdź jeszcze raz, chyba ,że auto źle jedzie . Zanim cokolwiek będziesz chciał wymieniać przejrzyj wszystkie styki przy tych w/w podzespołach.
01268-Nastawnik dawki N146 Różnica w regulacji,Dostosowanie ilości – N146 (Uszkodzona pompa wtryskowa /przestawiony mechanizm nastawnika dawki – uszk elektryczne)
00625-Czujnik/sygnał prędkości pojazdu G22 (przerwa lub zwarcie pomiędzy zest wskaźn)
Na początek wszystko skasuj, pojeździj trochę i przypomnij sobie czy coś nie było grzebane , później sprawdź jeszcze raz, chyba ,że auto źle jedzie . Zanim cokolwiek będziesz chciał wymieniać przejrzyj wszystkie styki przy tych w/w podzespołach.
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
możliwe , że tylko drucik od blaszki się oderwał ... zdejmij pokrywę nastawnika , potem czarną obudowę i pod nią będą blaszkijjacekkx pisze:01268-Nastawnik dawki N146 Różnica w regulacji,Dostosowanie ilości – N146 (Uszkodzona pompa wtryskowa /przestawiony mechanizm nastawnika dawki – uszk elektryczne)
-
- Nowicjusz
Moge sie dolaczyc do kodow bledu:)
Tez nie dawno podlanczalem VAga i wyszedl tylko jeden blad a tym bardziej ze jestem nowicjuszem jesli chodzi o VAGA i prosze mi napisac jeszcze jaki Vagiem najlepiej sprawdzic wszystko.damcio151 pisze:możliwe , że tylko drucik od blaszki się oderwał ... zdejmij pokrywę nastawnika , potem czarną obudowę i pod nią będą blaszkijjacekkx pisze:01268-Nastawnik dawki N146 Różnica w regulacji,Dostosowanie ilości – N146 (Uszkodzona pompa wtryskowa /przestawiony mechanizm nastawnika dawki – uszk elektryczne)
18039-ACELERATOR POSITION SENSOR SIGNAL TOO H...G79 P1631-35-00
Dziekuje z gory
18039 P1631 - Czujnik G79 położenia pedału przyspieszenia - za wysoka wartość sygnału - najczęściej do wymianyMartinBianco pisze:18039-ACELERATOR POSITION SENSOR SIGNAL TOO H...G79 P1631-35-00
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
-
- Nowicjusz
Fajnie a prosze mi napisac co dokaldnie trzeba wymienic bo nie wiem i czy to jest cos powaznego dziekuje z gory Juz wiem z pewnoscia chodzi o wymiane czyjnika jak sama nazwa wzkazuje:) Dzieki!jjacekkx pisze:18039 P1631 - Czujnik G79 położenia pedału przyspieszenia - za wysoka wartość sygnału - najczęściej do wymianyMartinBianco pisze:18039-ACELERATOR POSITION SENSOR SIGNAL TOO H...G79 P1631-35-00
Ostatnio zmieniony pn wrz 10, 2007 21:38 przez MartinBianco, łącznie zmieniany 1 raz.