skad to moze byc??? nie mam dziur w podszybiu. Plastik tez mam nowy ten pod szyba do odprowadzania wody.
woda sie leje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
woda sie leje
Witam. Fajna mialem sytuacje dzisiaj. Autko stało na polku a cały czas leje deszcz. Wody na wycieraczce nie bylo. Jade sobie i wchodze w zakret az nagle czuje ze mi sie cos leje na lewa noge - nad sprzeglem...
skad to moze byc??? nie mam dziur w podszybiu. Plastik tez mam nowy ten pod szyba do odprowadzania wody.

mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
woda sie leje
Witam wszystkich forumowiczow.
Jesli chodzi o wode w golfie 2 to mam nie male doswiadczenie.
W deszcz balem sie smigac. Co bylo u mnie:
1. po prawej stronie mokro (nagrzewnica poszla, wymienione ok. koszt ok.70zl)
Jade w deszcz mokro wszedzie..
2. Zapchane odplywy w podszybiu (po obu stronach) smieciami, patykami woda zaczela wplywac prze wlot od nawiewu do srodka. (usuniecie smieci i ok)
Jade po raz kolejny w deszcz mokro... a mnie juz szlak trafia z suszeniem wykladziny i wygluszen..
3. powklejalem folie w drzwi z mysla,ze to przez to i co mokro..
4. bingo !!!
przeciagalem kable na tyl auta a tam bagno i wyschniete bloto w miejscu mocowanie amortyzatorow a dokladniej w miejscu gdzie caly profil? jest punktowo spawany do karoserii(widac to w bagazniku pod oslonka z cienkiej pianki). Nie mam plastikowych oslon w nadkolach wiec woda wlewala sie przez ta szpare(okolo0.5-1mm na prawie calej dlugosci laczenia) do bagarznika a potem pod tylna kanapa do srodka auta. Silikon w dlon ostateczne suszenie wykladzin wygluszen itp. i spokoj do tej pory
Juz sie deszczu nie boje
Jesli chodzi o wode w golfie 2 to mam nie male doswiadczenie.
W deszcz balem sie smigac. Co bylo u mnie:
1. po prawej stronie mokro (nagrzewnica poszla, wymienione ok. koszt ok.70zl)
Jade w deszcz mokro wszedzie..
2. Zapchane odplywy w podszybiu (po obu stronach) smieciami, patykami woda zaczela wplywac prze wlot od nawiewu do srodka. (usuniecie smieci i ok)
Jade po raz kolejny w deszcz mokro... a mnie juz szlak trafia z suszeniem wykladziny i wygluszen..
3. powklejalem folie w drzwi z mysla,ze to przez to i co mokro..
4. bingo !!!
Juz sie deszczu nie boje
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to zepsujesz.